12 خوراکی که نگهداری آن ها در یخچال اشتباه است
به گزارش هولی، تمامی خوراکی ها برای خودشان محدودیت دما دارند و نگه داری بعضی از آن ها در یخچال و دمای کم باعث فاسد شدن آن ها می گردد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، تمام خوراکی ها چه در دسته طبیعی ها باشند و چه فرآوری شده، همگی برای جلوگیری از فاسد شدن باید در دما و رطوبت خاصی نگه داری شوند و این موضوع برای نگه داری از خوراکی ها بسیار حائز اهمیت است.
یک باور نادرست در خصوص نگه داری خوراکی ها در دمای پایین به خصوص یخچال وجود دارد که باعث شده است تا بسیاری از خوراکی ها را برای جلوگیری از فاسد شدن درل یخچال و فریزر نگه داری کنیم، اما بسیاری از خوراکی ها از این باور تبعیت نمی نمایند و در دمای پایین از بین می فرایند یا حداقل خاصیت های خود را از دست می دهند.
1. گوجه
گوجه جزو آن دسته از سبزیجاتی است که نباید فاصله زیادی از زمان چیدن تا مصرف کردن را تجربه کند، همواره سعی کنید که به میزان مصرف روزانه گوجه خریداری کنید تا مجبور نشوید آن را در یخچال نگه داری کنید.
2. موز
موز نباید در یخچال نگه داری گردد چراکه تمام خاصیت های خود را از دست می دهد و خوردن آن هیچ فایده ای برای بدن ندارد. پس از این میوه مقوی در فضای خنک اتاق نگه داری کنید.
3. مرکبات
تمای مرکبات نمونه های عالی از میوه هایی هستند که نیازی به نگهداری در یخچال ندارند و برترین روش نگه داری این است که در یک سبد میوه و در کمد خنک نگه داری شوند بعلاوه در کمتر از 4 روز مصرف شوند.
4. کره
کره به نظر می رسد تنها خوراکی است که همه آن را در فریزر نگه داری می نمایند چراکه این باور وجود دارد که کره یک خوراکی لبنی است و در بیرون از یخچال از بین می رود، اما این طور نیست و کره در بیرون از یخچال فقط آب می گردد که آن هم قابل استفاده است.
نگه داری کره در داخل یخچال هیچ مانعی برای افرادی که کره سفت دوست دارند، ندارد، اما ممکن است بعضی خاصیت های خود را در این صورت از دست بدهد.
5. کیک
کیک جزو آن دسته از خوراکی هایی است که یک بار در دمای بسیار زیاد پخته و آماده خوردن شده است، پس نگه داری آن در دمای کم به خصوص به علت تخم مرغ و لبنیاتی که در پخت آن استفاده شده، به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.
6. نان
نگه داری نان در دمای هوا کم عادت اشتباهی است که تکرار می گردد. برای نگه داری از نان دو راه پیشنهاد می گردد اول اینکه نان خود را در یک ضزف پلاستیکی در بسته و در اتق خشک و خنک نگه دارید، اما اگر می خواهید برای مدت طولانی نگه داشته گردد، برترین راه فریزر کردن آن است.
7. سیب زمینی
نه تنها سیب زمینی بلکه تمام خوراکی هایی که نشاسته دارند، نگه داری آن ها در یخچال باعث تبدیل نشاسته به نوع مضری از قند می گردد و همانطور که می دانیم مصرف این نوع از قند ها باعث بروز بیماری هایی می گردد که درمان آن ها بسیار سخت و هزینه بر است.
8. میوه های کال
به هیچ وجه میوه های کال و نارسیده را در یخچال قرار ندهید، دمای اتاق برای آن ها برترین شرایط است. اجازه دهید که این میوه ها دو تا سه روز در دمای اتاق قرار بگیرند و پس از رسیدن و نرم شدن آن ها را در یخچال قرار دهید.
9. قهوه
قهوه یا هر چیز دیگری که دمی هستند نباید در یخچال و یا هوای سرد نگه داری شوند چراکه طعم و عطر و خاصیت خود را از دست می دهند، این خوراکی ها را در یک ظرف در بسته و جای خشک نگه دارید.
10. خیارشور
خیار شور و دیگر ترشی هایی که در آب نمک نگه داری می شوند، هیچ علت موجهی برای قرار دادن آن ها در یخچال وجود ندارد چراکه همان آب درون آن ها سرشار از سدیم است و باعث فاسدن شدن در کوتاه مدت نمی گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو