نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا

به گزارش هولی، شب چله یا شب یلدا بلندترین شب در سال است که معمولاً همه اقوام و نزدیکان به دور یکدیگر جمع می شوند تا آن را جشن بگیرند و از بودن در کنار یکدیگر لذت ببرند. این شب فقط مختص به کنار هم بودن نیست و مثل همواره پای غذا، میوه و تنقلات در میان است. در این بین باید نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا را نیز در نظر بگیرید. باید مراقب باشید که خوردن خوراکی ها و تنقلات در این شب به شما آسیبی وارد نکند و یا برای خود دردسری ایجاد نکنید. بنابراین باید بیشتر با خوراکی ها و غذاهای شب یلدا آشنا شوید.

نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا

خوراکی های شب یلدا

از دیرباز تا به امروز شب یلدا برای ما معنی خاصی داشته و دارد. ما هر سال این شب را جشن می گیریم. شب یلدا به معنای این است که روزها بلندتر می شوند و زمستان آغاز شده است. اگر بخواهیم خوراکی هایی مرسوم از این جشن را برای شما نام ببریم باید یک راست به سراغ میوه ها و خشکبار برویم. میوه و خشکبار از تنقلات اصلی و مهم در شب یلدا هستند.

میوه های این شب میوه هایی پاییزی و تابستانی هستند که بیشتر از این میوه ها در شب یلدا استفاده می گردد. برای مثال هندوانه و انار از میوه های اصلی شب یلدا هستند. تمام خوراکی ها و مواد غذایی در شب یلدا خواص زیادی دارند و طبیعی هستند. در ادامه می خواهیم به آنالیز هر یک از خوراکی ها و تنقلات شب یلدا بپردازیم و نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا را بیان کنیم.

مغز پسته

مغز پسته دارای طبعی گرم و خشک است و گفته می گردد که برای افرادی با مزاج گرم شاید مناسب نباشد. مصرف مناسب مغز ها نظیر مغز پسته ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را تا 50 درصد کاهش می دهد. بعلاوه خطر ابتلا به دیابت را نیز در افراد کم می نماید. از دیگر مزایای مصرف خوراکی های مغز دار مانند مغز پسته می توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، سینه و ریه اشاره نمود.

حال به صورت اختصاصی به مزایای مغز پسته می پردازیم. مغز پسته دارای ویتامین های (B1)، (B2)، (E) و املاح مغذی است. بعلاوه مغز پسته دارای آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم بوده که به دلیل وجود آهن، خون ساز نیز خواهد بود. مغز پسته یک آنتی اکسیدان قوی است که برای پیشگیری از بیماری های قلبی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.

مغز گردو

نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا درباره مغز گردو هم صادق است. در واقع مغز گردو شامل پروتئین، قند، آب و ویتامین های (A)، (B)، (C)، (D) و (E) است. گردو دارای اسیدهای چرب و املاح معدنی کلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر است که برای جلوگیری از بیماری های ریوی، تشکیل سنگ کلیه، تشکیل سنگ کیسه صفرا و کنترل کلسترول خون کاربرد دارد. مغز گردو نیز دارای طبعی گرم و خشک است.

آجیل و خشکبار

آجیل و خشکبار همانقدر که می توانند خوشمزه و اعتیاد آور باشند، به همان میزان می توانند آلرژی و حساسیت زا باشند. جدای از بحث حساسیت، زیاده روی و خوردن زیادی آجیل و خشکبار می تواند باعث تهوع و درد در ناحیه شکم گردد. در واقع خشکبار و آجیل، مخصوصاً بادام زمینی در بدن باعث آزاد شدن پروتئین ها شده و باعث ترشح هیستامین در بدن می شوند. به همین دلیل می گوییم که آجیل و خشکبار حساسیت زا هستند.

توجه داشته باشید که با توجه به نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا، مصرف روزانه یک مشت خشکبار برای هر فرد توصیه می گردد. اما زیاده روی در خوردن خشکبار است که شما را به دردسر می اندازد اما مصرف آن به میزان معقول دردسری برایتان نخواهد داشت. آجیل و خشکبار از آن دسته از مواد غذایی هستند که مصرف بیش از حد آن ها باعث چاقی و اضافه وزن می گردد. در هر 100 گرم خشکبار حدود 600 کالری وجود دارد که زیاده روی در مصرف آن شما را از وزن ایده آل خود دور می نماید.

هندوانه

هندوانه از اجزای اصلی شب یلداست. در واقع می توان گفت یکی از نشانه های نمادین شب یلدا هندوانه است. هندوانه یک میوه تابستانی است که 92 درصد آن از آب و 8 درصد بقیه از قند طبیعی تشکیل می گردد. هندوانه یک ماده غذایی سالم و فاقد هرگونه چربی است که دارای مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی است.

هندوانه می تواند باعث کاهش التهاب گردد. بنابراین می تواند برای بیماری های نظیر آسم، دیابت، سرطان روده و آرتروز مفید باشد. هندوانه بعلاوه دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان بوده که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد و از بروز حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می نماید. هندوانه دارای طبعی سرد است و توصیه می گردد افرادی که دارای مزاج سرد و معده سرد هستند، زیاد هندوانه مصرف ننمایند.

انار

دومین نشانه و نماد شب یلدا، انار شب یلداست. انار از میوه هایی است که سرشار از ویتامین بوده و یک داروی طبیعی و قوی در برابر بیماری هایی نظیر سرطان، بیماری های قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا به شمار میرود. بعلاوه انار از آنتی اکسیدان های قوی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می نمایند. انار تقویت نماینده قوی قلب و عروق بوده و از پیری زودرس جلوگیری می نماید.

نکاتی برای شب یلدا

تا به اینجای مطلب برای شما فواید خوراکی های مرسومی را که در شب یلدا وجود دارند بیان کردیم. اما اگر در مصرف این مواد غذایی که فواید زیادی برای بدن ما دارند، زیاده روی کنیم، دچار مشکل خواهیم شد. بعلاوه نکاتی وجود دارند که باید آن ها رعایت کنیم.

  • اگر بادام زمینی بدون پوسته قهوه ای خریداری می کنید حتما آن را پاک کنید تا در آن دانه های سیاه وجود نداشته باشد.
  • آجیل بو داده نمک دار استفاده نکنید زیرا باعث بالا رفتن فشار خون می گردد.
  • خوراکی ها و تنقلات شب یلدا متنوع و زیاد هستند بنابراین سعی کنید پرخوری نکنید.
  • پوست میوه ها را به خوبی بشویید.
  • در صورت داشتن دیابت در خوردن تنقلات احتیاط لازم را به خرج دهید.

نتیجه گیری

شب یلدا بلندترین شب سال معمولاً شب دورهمی های خانوادگی است. در این شب خوراکی ها، میوه ها و تنقلات زیادی علاوه بر شام سرو می شوند. بنابراین بهتر است یک سری از نکات را رعایت کنیم تا شب خوبی را تجربه کنیم. در این مطلب از خبرنگاران کوشش کردیم تا نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا را برای شما توضیح دهیم تا شب یلدای خوبی داشته باشید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 19 بهمن 1403 بروزرسانی: 19 بهمن 1403 گردآورنده: huli.ir شناسه مطلب: 2418

به "نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات سلامتی و تغذیه ای شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید