طرز تهیه چیز کیک هندوانه یخچالی به 2 روش کافی شاپی
به گزارش هولی، چیز کیک هندوانه جزو انواع شیرینی و کیک شب یلدا و یکی از انواع دسر با هندوانه برای روزهای گرم تابستان است. شما طرز تهیه چیز کیک هندوانه بدون پخت را بلد هستید؟ در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران می توانید طرز تهیه دسر چیز کیک یخچالی ساده به شکل هندوانه با ژله و پایه بیسکویت بدون احتیاج به فر برای شب یلدا و سایر مناسبت ها را بخوانید. بعلاوه در این مقاله روش تهیه چیز کیک هندوانه با پایه کیک را هم به شما می گوییم.
مواد لازم برای لایه زیرین (کراست) چیز کیک یخچالی با پایه بیسکویت
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
بیسکویت (پتی بور) | 1 بسته 30 تایی |
کره | 100 گرم |
مواد لازم برای لایه پنیری چیز کیک با پایه بیسکویت
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
پنیر خامه ای | 400 گرم |
خامه ساده | 4 قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | 3 قاشق غذاخوری |
آب | 3 قاشق غذاخوری |
شکر دانه ریز یا پودر قند | 8 قاشق غذاخوری |
رنگ سبز و قرمز خوراکی | به مقدار لازم |
پودر ژله هندوانه | 1 بسته |
مدت زمان آماده سازی مواد: 45 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای تهیه چیزکیک هندوانه یخچالی: 3 ساعت
مقدار کالری در 100 گرم چیزکیک هندوانه یخچالی با پایه بیسکویت: حدود 321 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه کیک یخچالی هندوانه
برای درست کردن این چیز کیک به شکل هندوانه احتیاجی به استفاده از فر ندارید، به همین دلیل هم خیلی راحت آماده می گردد. کافی است بعد از آماده کردن مواد در هر مرحله، اجازه دهید مواد خودشان را بگیرند. هر بار که یک لایه مواد اضافه کردید، قالب را در یخچال بگذارید. بعد از این که هر لایه خودش را گرفت، لایه بعد را اضافه کنید. برای آموزش جزییات روش تهیه چیز کیک یخچالی هندوانه، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: لایه بیسکویتی کیک یخچالی را درست کنید
در ابتدا همه مواد مورد استفاده در طرز تهیه چیز کیک یخچالی هندوانه را به مدت حداقل 30 دقیقه در دمای محیط قرار دهید. بیسکویت ها را بکوبید یا در غذاساز بریزید و کاملا پودر کنید. کره آب شده را به بیسکویت پودر شده اضافه و خوب با هم مخلوط کنید.
ترکیب کره و بیسکویت را کف قالب بریزید و محکم فشار دهید تا یک لایه سفت کف قالب تشکیل گردد. سطح روی آن را هم با قاشق یا لیسک صاف کنید. قالب را در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
برای خرید انواع بیسکویت و کره می توانید به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: لایه پنیری روی چیز کیک هندوانه را آماده کنید
در این مرحله پودر ژلاتین و آب را در یک ظرف فلزی یا پیرکس بریزید و با هم مخلوط کنید. ظرف را روی بخار آب قرار دهید تا ژلاتین به روش بن ماری در آب حل گردد. ژلاتین حل شده را کنار بگذارید تا سرد گردد.
در یک ظرف دیگر پنیر خامه ای، خامه صبحانه و شکر دانه ریز یا پودر قند (طرز تهیه پودر قند) را بریزید و با مخلوط کن هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. حدود 10 دقیقه مواد را به هم بزنید تا کاملا این ترکیب حجیم گردد.
می توانید پنیر خامه ای، خامه صبحانه، قند و شکر را از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید حضوری یا اینترنتی بخرید.
مرحله سوم: لایه پنیری را به لایه زیرین چیزکیک اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه چیز کیک هندوانه با بیسکویت باید ژلاتین بن ماری شده و سرد شده را به ترکیب پنیر، شکر و خامه اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر بزنید. مایه خامه ای را به دو قسمت تقسیم کنید. به یک قسمت رنگ سبز اضافه کنید.
1 دقیقه دیگر مواد را به هم بزنید. قالب را از یخچال خارج کنید. خامه پنیری سبز رنگ را به قالب اضافه و آن را کاملا صاف کنید. سپس مایه خامه و پنیر سفید رنگ را روی لایه سبز بریزید و به آرامی صاف کنید. حالا قالب را به یخچال برگردانید.
مرحله چهارم: مایع ژله را به چیز کیک یخچالی اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه چیز کیک یخچالی هندوانه با پایه بیسکویت برای شب یلدا، پودر ژله را در آب جوش بریزید. مواد را به هم بزنید تا پودر ژله هندوانه در آب حل گردد. ظرف ژله و آب جوش را روی بخار آب قرار دهید تا ذرات ژله کاملا در آب باز گردد. سپس 5 تا 6 تکه یخ قالبی کوچک در ظرف ژله بیندازید تا یخ ها آب شوند و مایع ژله سرد گردد.
به مقدار 1/4 لیوان دسته دار فرانسوی آب سرد هم به مایع ژله اضافه کنید. وقتی یخ ها کاملا آب شدند و ژله سرد شد، مایع ژله را روی لایه پنیری سفید بریزید و قالب چیز کیک را در یخچال قرار دهید.
در صورت تمایل انواع پودر ژله با طعم ها و رنگ های مختلف را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: چیز کیک هندوانه را سرو کنید
3 الی 4 ساعت صبر کنید. سپس چیز کیک هندوانه یخچالی را سرو کنید. موقع برش زدن چیزکیک چاقو را کمی روی شعله گاز گرم کنید تا بافت چیزکیک نشکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک یخچالی آلبالو با پایه بیسکوییت
مواد لازم برای تهیه چیز کیک هندوانه یخچالی با پایه پودر پسته و نارگیل
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
پودر نارگیل | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر مغز پسته خام یا بو داده | 1 و 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر دانه ریز | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 4 قاشق غذاخوری |
رنگ خوراکی سبز | چند قطره (بسته به جنس رنگ فرق دارد) |
مواد لازم برای لایه پنیری روی چیز کیک هندوانه با پایه پودر پسته
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
پنیر خامه ای | 750 گرم |
عصاره وانیل | 1 قاشق چای خوری |
خامه قنادی زده شده | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز هندوانه بدون هسته | 500 گرم |
پودر ژلاتین | 3 قاشق غذاخوری |
شکلات چیپسی برای تزیین | به مقدار دلخواه |
رنگ قرمز خوراکی | چند قطره |
مدت زمان آماده سازی مواد: 40 دقیقه
مدت زمان آماده سازی چیز کیک هندوانه یخچالی با پایه نارگیل و پودر پسته: 4 ساعت
مراحل درست کردن چیز کیک هندوانه یخچالی با پایه پودر پسته
این مدل چیز کیک هندوانه یخچالی هم برای آماده شدن احتیاجی به فر ندارد و مواد باید به صورت لایه لایه روی چیزکیک قرار بگیرند. لایه روی این چیز کیک هندوانه، بافت خامه ای دارد و با رنگ قرمز خوراکی و شکلات چیپسی مدل اشکی باید آن را به شکل هندوانه تزیین کنید.
مرحله اول: پایه چیز کیک هندوانه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه این چیزکیک یخچالی مواد پایه چیز کیک را آماده کنید. از 30 دقیقه قبل همه مواد را در دمای محیط قرار دهید. پسته های خام یا بو داده را به همراه پودر نارگیل و شکر در آسیاب یا مخلوط کن برقی بریزید تا کاملا پودر و یکدست شوند. هر چه این مخلوط یکدست تر باشد، لایه زیرین چیزکیک محکم تر به هم می چسبد.
مغز پسته را می توانید به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: مواد پایه چیزکیک را مخلوط کنید و در قالب بریزید
به مواد داخل آسیاب یا غذاساز، کره نرم شده و رنگ سبز خوراکی را هم اضافه کنید و دوباره به هم بزنید. کف یک قالب کمربندی را با برس چرب کنید. مواد پایه یا کراست چیزکیک را کف قالب بریزید و با پشت قاشق یا ته لیوان به مواد فشار بیاورید تا محکم به هم بچسبند (کمی از این مواد را کنار بگذارید) و سطح روی لایه زیرین را صاف کنید.
حالا قالب چیزکیک را در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد و سفت گردد.
مرحله سوم: لایه پنیری چیز کیک هندوانه را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه چیز کیک یخچالی، در یک کاسه پنیر خامه ای، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید. مواد را تا جایی بزنید که در نهایت یک مایه کرمی و یکدست داشته باشید.
سپس خامه قنادی زده شده را به این ترکیب اضافه کنید و دوباره با هم به هم بزنید. وقتی لایه زیرین داخل قالب خودش را گرفت، قالب را از یخچال بیرون بیاورید و این لایه پنیری را روی آن بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. دوباره قالب چیز کیک هندوانه را به داخل یخچال برگردانید.
وانیل را می توانید به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم: لایه رویی چیز کیک یخچالی را درست کنید
برای درست کردن لایه رویی چیز کیک هندوانه بدون فر، پوست و هسته های مغز هندوانه را جدا کنید و داخل یک قابلمه بریزید. (اگر هندوانه در دسترس نداشتید می توانید از میوه های با رنگ قرمز مثل توت فرنگی هم بهره ببرید.) قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا تکه های هندوانه نرم شوند و بپزند.
سپس با یک گوشتکوب یا با پشت قاشق تکه های نرم شده هندوانه را پوره کنید تا کاملا یکدست شوند. در همین حین پودر ژلاتین را هم به پوره هندوانه اضافه کنید و آن را به مدت 3 تا 4 دقیقه به هم بزنید تا غلیظ شوند.
مرحله پنجم: لایه رویی را به چیز کیک یخچالی اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه چیز کیک هندوانه مجلسی، چند قطره رنگ قرمز خوراکی را برای پررنگ تر شدن ترکیب هندوانه و ژلاتین اضافه کنید و به هم بزنید تا یکدست شوند. کمی که مواد از دما افتادند، قالب چیزکیک را از یخچال، بیرون بیاورید. ترکیب پوره هندوانه و ژلاتین را به لایه پنیری چیزکیک اضافه کنید.
با شکلات چیپسی روی لایه رویی را به شکل هسته های هندوانه تزیین کنید. چیز کیک هندوانه را دوباره به یخچال برگردانید و 3 تا 4 ساعت دیگر صبر کنید تا کاملا خودش را بگیرد و محکم گردد.
مرحله ششم: دور تا دور چیز کیک هندوانه را تزیین کنید
در آخرین مرحله و بعد از این که چیز کیک هندوانه، خودش را گرفت، کمربند قالب را باز کنید. می توانید مقداری از پودر پسته یا همان مخلوطی را که برای لایه زیر درست نموده بودید به آرامی به لایه خارجی چیز کیک بپاشید تا همه سطح خارجی (قسمت سفید پنیری) هم رنگ سبز بگیرد.
توجه داشته باشید تنها قسمت رویی چیزکیک باید مثل هندوانه قرمز باشد. سپس چیز کیک را با یک چاقوی تیز برش بزنید و سرو کنید.
روش تهیه چیز کیک هندوانه با پایه کیک
می توانید چیز کیک هندوانه را به جای پایه بیسکویت با پایه کیک اسفنجی هم درست کنید. در این صورت باید به جای بیسکویت یا لایه پودر پسته و نارگیل از یک لایه کیک بهره ببرید. معمولا در طرز تهیه چیز کیک هندوانه با پایه کیک، از کیک شیفون ساده یا کیک اسفنجی ساده یا کاکائویی استفاده می گردد.
برای لایه روی چیز کیک می توانید از هر کدام از دستورهای بالا که مواد آن را در دسترس داشتید، استفاده نموده و روی چیز کیک هندوانه را تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: عجیب ترین آداب و رسوم شب یلدا در کشورهای مختلف
نکات طرز تهیه چیز کیک هندوانه بدون فر و یخچالی
- برای درست کردن انواع چیز کیک یخچالی با پایه بیسکویت بهتر است از قالب های کمربندی بهره ببرید.
- به منظور برش دادن چیز کیک می توانید چاقو را خیس کنید که چیز کیک شما تمیز بریده گردد. یک روش دیگر هم این است که چاقو را کمی داغ کنید و سپس چیزکیک یخچالی را برش بزنید.
- برای ایجاد طرح تخمه هندوانه روی چیز کیک می توانید به چای چیپس شکلاتی آماده از شکلات آب شده بهره ببرید و با استفاده از خلال دندان به آن شکل دهید.
- برای لایه آخر یعنی لایه ژله ای می توانید از ژله های متنوع که رنگ قرمز دارند، بهره ببرید. حتما لازم نیست ژله هندوانه به کار ببرید.
- استفاده از رنگ خوراکی در طرز تهیه چیز کیک هندوانه با روکش ژله، می تواند باعث پررنگ تر شدن لایه رویی گردد و در نهایت دسر یلدایی تان زیبا و مجذوب کننده تر خواهد شد.
بیشتر بخواهید: طرز تهیه چیز کیک انار یخچالی در قالب کمربندی
فوت و فن های خوشمزه شدن چیز کیک یخچالی هندوانه
برترین قالب برای طرز تهیه چیز کیک هندوانه یخچالی چیست؟
معمولا برای درست کردن چیز کیک ها مخصوصا اگر پایه بیسکویت باشند، از قالب های کمربندی استفاده می گردد تا در هنگام باز کردن، مواد خامه ای و پنیری تغییر فرم ندهند. اگر هم از پایه کیک استفاده می کنید، می توانید به مقدار کف قالب را برش بزنید و داخل آن قرار دهید. در این صورت دیگر احتیاجی نیست لایه زیرین خودش را بگیرد. بنابراین می توانید مستقیما، مواد روی چیز کیک را به کیک آماده شده اضافه کنید و سپس آن را در یخچال قرار دهید.
برای لایه روی چیز کیک هندوانه از چه موادی می توان استفاده کرد؟
برای لایه رویی پنیر، معمولا از ژله استفاده می گردد. ولی می توان تکه های نازک هندوانه بدون پوست و هسته را هم روی ژله قرار داد. البته استفاده از خامه های فرم گرفته با رنگ قرمز که نماد هندوانه هم باشد می توان استفاده کرد. در این صورت لایه روی چیزکیک را خیلی نازک بگیرید.
منبع: افق کوروش