طرز تهیه دسر آفوگاتو به صورت مرحله ای
به گزارش هولی، آفوگاتو درحیقیقت نوعی دسر ایتالیایی است که در منو بعضی کافه ها در فهرست نوشیدنی قرار می گیرد. این دسر از ترکیب بستی و قهوه اسپرسو به دست می آید و طعم متفاوتی دارد. شما می توانید این دسر را در منزل تهیه کنید. در این مطلب به معرفی طرز تهیه دسر افوگاتو و تاریخچه آن می پردازیم.
دسر ایتالیایی آفوگاتو | |
تعداد نفرات | 1 نفر |
زمان آماده سازی | 5 دقیقه |
زمان پخت | 10 دقیقه |
میزان سختی | آسان |
آفوگاتو چیست؟
ساده ترین پاسخ این است: آفوگاتو هم دسر است و هم قهوه! بالاخره می توانیم هر دوی این ها را با هم داشته باشیم. آفوگاتو با ریختن یک شات اسپرسو روی میزانی بستنی یا ژلاتو آماده می گردد. سرو آن نیز در لیوان یا فنجانی کوچک به همراه یک قاشق انجام می گردد. نام آفوگاتو از واژه ای ایتالیایی به معنای غرق شده به دست آمده است.
در ترکیب آفوگاتو، با اسپرسوی گرمی که روی بستنی سرد ریخته می گردد روبرو هستیم که شیوه سرو شما می تواند سرنوشت متفاوتی را برای بستنی رقم بزند. در طرز خوردن آفوگاتو ممکن است بخواهید این دسر را با قاشق بخورید تا طعم بستنی و قهوه را به صورت جداگانه احساس کنید. یا اینکه به میزان کافی صبر کنید تا بستنی ذوب شده و سپس آن را حل نموده و نوش جان کنید!
آفوگاتو؛ متفاوت از دیگر قهوه ها
به عقیده بعضی افراد، آفوگاتو مانند یک لاته سرد به روز شده است که در آن، بستنی جایگزین شیر شده است. به عقیده ما اما، آفوگاتو واقعاً در سطح دیگری است؛ دسری که مبتنی بر قهوه است! در بیشتر کافه ها و فروشگا ه های ژلاتو و به خصوص در ایتالیا، با سه ماده اصلی تهیه می گردد: اسپرسو، ژلاتو و یک لیوان لیکور. با این حال وقتی اسپرسوی داغ روی بستنی سرد ریخته می گردد، ترکیبی عالی به دست می آید که چشم پوشی از افزودنی های دیگر را ممکن می نماید. در این مقاله علاوه بر مرور بعضی ویژگی ها و روایت های پیرامون آفوگاتو، با طرز تهیه این دسر ایتالیایی نیز آشنا خواهیم شد. اگر علاقه زیادی به بستنی و قهوه دارید، خبر راضی کننده ای برای شما داریم؛ وقت آن است که دسر قهوه و بستنی را خودتان درست کنید!
استارباکس و آفوگاتو استایل!
در سال 2016، استارباکس که همیشه مشتاق نام گذاری قهوه با فرهنگ دنیای است، یک تغییر در نوشیدنی های مبتنی بر قهوه ایجاد کرد و نام آن را نوشیدنی های سبک آفوگاتو یا (Affogato Style) گذاشت. در این سبک می توان انواع نوشیدنی های مبتنی بر قهوه را به شکل ابتکاری ایجاد کرد. هرچند که بسیاری از باریستاهای نسل سوم از چنین رویکردی رضایت نداشته و نوشیدنی هایی که در این سبک به دست می آیند را نادیده می گیرند؛ البته تا حد زیادی نیز حق با آن هاست. اما نمی توان از قدرت شرکت های بزرگ در برندسازی چشم پوشی کرد. آن ها همیشه کار خود را برای کسب سود بیشتر خواهند کرد.
یکی از نوشیدنی هایی که در این سبک و به وسیله شرکت استارباکس به وجود آمد، فراپاچینو بود. فراپاچینو نام قهوه مدرن و فانتزی این شرکت است که مخلوطی از قهوه، یخ و میزانی سیروپ است. هرچند که می توان آن را با دیگر مواد مختلف نیز مخلوط کرد. در تهیه فراپاچینو از خامه و شربت های طعم دار استفاده می گردد. این نوشیدنی در بسیاری از فروشگاه ها نیز به صورت ماشینی یافت می گردد. با اینکه آفوگاتو و فراپاچینو تقریباً هیچ شباهتی به هم ندارند، اما نام گذاری این نوشیدنی ها تحت عنوان آفوگاتو استایل تا حد زیادی تعجب برانگیز است. به هر حال باید در نظر داشت که آفوگاتو، یک دسر ایتالیایی است و سبک کاملاً منحصر به فرد خود را دارد. چیزی که در ادامه، روش هایی برای تهیه آن را با هم مرور خواهیم کرد.
محبوبیت آفوگاتو در دنیا
آفوگاتو در اصلی یک دسر ایتالیایی است. بیش از اینکه بتوان آن را یک نوشیدنی نامید! ترکیب قهوه و بستنی در آن باعث شده است که بعضی ها به آن قهوه بستنی نیز بگویند. این دسر از گذشته تا به امروز توانسته است جای خود را به خوبی در منوی کافه ها و به خصوص در ایتالیا باز نگه دارد. بعد از محبوبیت این دسر در ایتالیا، راه آن به کشورهایی چون انگلیس و آمریکا نیز باز شد. امروزه می توان آفوگاتو را در منوی بسیاری از کافه ها در همه نقاط دنیا یافت.
آفوگاتو برای اولین بار در انگلستان به وسیله فردی به نام جیمی الیور معروف شد. بعد از آن کوشش های زیادی در برنامه های تلویزیونی انگلیس به منظور معرفی این دسر به سایر سرآشپزها صورت گرفت. آفوگاتو به سرعت توانست به دسری محبوب در انگلستان تبدیل گردد. با وجود اینکه آفوگاتو در انگلستان و استرالیا به محبوبیت زیادی دست یافته بود اما همچنان در آمریکا خبری از آن نبود. از سال 2016 به بعد، این دسر جای خود را در منو کافه ها و رستوران های آمریکا نیز پیدا کرد. در کشور ما نیز آفوگاتو مورد پسند افراد مختلف است و باریستاهای جوان کشورمان به خوبی از محبوبیت این دسر مطلع اند.
طرز تهیه دسر آفوگاتو با دستگاه
اگر طرز تهیه قهوه یونانی را می دانید، راه ساده و کوتاهی برای درست کردن آفوگاتو پیش رو خواهید داشت. تنها چالشی که در تهیه آفوگاتو دارید این است که بتوانید یک قهوه فیلتر یا پرس شده باکیفیت و میزانی بستنی وانیلی تهیه کنید.
مواد لازم دسر آفوگاتو
برای درست کردن آفوگاتو به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
بستنی وانیلی یا شیری | 2 اسکوپ |
قهوه اسپرسوی داغ | 50 سی سی |
بیسکوییت ویفر | به میزان لازم |
شکلات | به میزان لازم |
در تهیۀ آفوگاتو به هیچ وجه از قهوه های آماده و بسته بندی شده استفاده نکنید. برترین نوع قهوه برای آفوگاتو، قهوه اسپرسو است. قهوه اسپرسو نیز به وسیله دستگاه های قهوه ساز و مدل های کوچک خانگی آن به راحتی قابل تهیه است. نکته مهم این است که اسپرسو را به سرعت و تا زمانی که داغ است باید روی بستنی بریزید.
در همینجا اشاره می کنیم که اگر به قهوه علاقه دارید، با طرز تهیه قهوه آمریکانو (کافه آمریکانو) و خواص آن نیز آشنا شوید. به این شکل، بعد مطالعه این مطلب، با یک دسر بر پایه قهوه و یک نوشیدنی قهوه آشنا خواهید شد.
مراحل طرز تهیه دسر آفوگاتو
در این بخش طرز تهیه دسر افوگاتو به صورت مرحله به مرحله ارائه شده است:
- مرحله اول: مواد اصلی در تهیه آفوگاتو، بستنی و قهوه اسپرسو هستند. میزان آن ها نیز به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. در قدم اول از طرز تهیه دسر افوگاتو، دو شات اسپرسو به میزان 50 سی سی را در دستگاه اسپرسوساز تهیه کنید. (می توان نصف این میزان اسپرسو را نیز استفاده کرد.)
- مرحله دوم: با در نظر گرفتن اینکه میزان اسپرسوی شما چقدر است می توانید از یک یا دو اسکوپ بستنی استفاده نمایید. بستنی را توی فنجان یا لیوان ریخته و سپس قهوه اسپرسو داغ را روی آن بریزید.
- مرحله سوم: در پایان دسر را با شکلات و یا بستنی ویفر تزئین کنید. دسر شما آماده است؛ نوش جان!
طرز تهیه آفوگاتو بدون دستگاه
اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید، جای نگرانی نیست. موکاپات های مقرون به صرفه قیمتی در بازار یافت می شوند که می توانید قهوه دمی خوبی را در آن ها تهیه کنید. در این روش، قهوه اسپرسوی مورد علاقه خود را دم نموده و آن را روی بستنی یا ژلاتو بریزید. در نهایت اگر دسترسی به هیچ کدام از این ها را ندارید، می توانید از قهوه های آماده بهره ببرید. اما این مورد را به عنوان راه آخر پیشنهاد می کنیم!
طرز تهیه آفوگاتو با قهوه ترک
برای طرز تهیه دسر افوگاتو ابتدا یک تا دو قاشق چای خوری قهوه ترک را داخل جاذوه بریزید و یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. جاذوه را روی شعله قرار دهید تا قهوه دم کشیده و آماده گردد. بستنی را داخل فنجان یا لیوان شیشه ای بریزید و قهوه ترک را به صورت داغ به آن اضافه کنید. برای تزئین این دسر می توانید از برگ نعناع، بیسکوییت یا شکلات استفاده نمایید.
نکات مهم در طرز تهیه دسر افوگاتو
در طرز تهیه آفوگاتو و سرو آن ضروری است نکات زیر را در نظر داشته باشیم:
- آفوگاتو را در فنجان یا لیوان شفاف تهیه کنید؛ چرا که یکی از جذابیت های آفوگاتو، تماشای روند ذوب شدن بستنی در قهوه داغ است.
- آفوگاتو معمولاً با بستنی یا ژلاتوی وانیلی تهیه می گردد، اما می توانید در تهیه آن از بستنی های شکلاتی یا نعنایی نیز بهره ببرید.
- برای اضافه کردن کافئین به این دسر نیز می توانید قهوه یا موکا به کار ببرید.
- قهوه اسپرسو را بلافاصله بعد از درست شدن و تا زمانی که داغ است به بستنی اضافه کنید.
- دسر آفوگاتو باید به صورت گرم سرو گردد؛ هیچ وقت نگذارید آفوگاتو سرد گردد.
- می توانید آفوگاتو را به دو شکل سرو کنید؛ اینکه اجازه دهید بستنی داخل آن کاملاً ذوب گردد یا اینکه بستنی را پیش از اینکه آب گردد میل کنید.
- برای طعم دهی به آفوگاتو می توانید از انواع شربت های طعم دهنده و سیروپ ها استفاده نمایید.
- اگر به قهوه دسترسی ندارید می توانید از چای ماتچا به جای آن بهره ببرید؛ در این روش، در نهایت آفوگاتو نخواهید داشت اما شاید بتواند جای خالی آن را پر کند!
- برای تزئین آفوگاتو می توانید علاوه بر بیسکویت و شکلات، از مغز گردو و پسته نیز بهره ببرید.
- آفوگاتو را می توانید در لیوان های بستنی خوری نیز سرو نمایید.
تفاوت بستنی و ژلاتو چیست؟
نکته آخر، تفاوت بستنی با ژلاتو است. در تهیه آفوگاتو می توانید از بستنی یا ژلاتو بهره ببرید. تفاوت بستنی و ژلاتو در نسبت مواد اولیه ای است که در آن ها استفاده می گردد. در تهیه هر دوی آن ها از خامه، شیر و شکر استفاده می گردد، اما میزان شیر موجود در ژلاتو به نسبت خامه آن بیشتر است. بعلاوه در تهیه بستنی معمولی از تخم مرغ استفاده می گردد، اما در ترکیب ژلاتو تخم مرغ به کار نمی رود.
اینکه بخواهید از بستنی یا ژلاتو در تهیه آفوگاتو بهره ببرید کاملاً بستگی به ذائقه شما دارد. باید در نظر داشت که میزان کش ژلاتو به نسبت بستنی معمولی بیشتر است. بعلاوه چربی موجود در آن نیز کمتر از بستنی معمولی خواهد بود. در اصل بهتر است از ژلاتو برای تهیه آفوگاتو بهره ببرید؛ چرا که شیوه ایتالیایی آن از ژلاتو استفاده می نماید.
آفوگاتو را از کجا تهیه کنیم؟
آفوگاتو را می توان در منوی بسیاری از رستوران ها و کافه ها یافت. یک قهوه خانه قدیمی به سبک ایتالیایی، برترین جایی است که می توانید آفوگاتو را در آن بیابید. بعلاوه بسیاری از رستوران های سنتی و مدرن نیز جایی برای آفوگاتو در منوی خود باز نموده اند. هر کافه ای که بستنی سرو می نماید نیز احتمالاً این پیشنهاد را به شما خواهد داد که آن را امتحان کنید. بعلاوه اگر در پی آفوگاتو هستید، بدانید که پرسیدن آن هیچ وقت ضرر نخواهد داشت. برای تهیه آفوگاتو معمولاً احتیاجی نیست که شات خاص و متفاوتی از اسپرسو داشته باشید، اما بنابر تجربه و مهارت باریستا ممکن است اسپرسویی متفاوت و مخصوص به آن تهیه گردد تا بتوانید لذت بیشتری از طعم و عطر قهوه به همراه بستنی ببرید.
آفوگاتو را در منزل تهیه کنید یا آنلاین سفارش دهید!
در این مطلب به معرفی طرز تهیه دسر افوگاتو پرداختیم. اگر از خوردن قهوه لذت می برید طرز تهیه قوه فرانسه + راهنمای خرید قهوه و دستگاه مورد احتیاج را نیز از دست ندهید. در صورتی که هوس خوردن آفوگاتو یا دیگر انواع دسر را نموده اید اما زمان کافی برای تهیه آن در منزل ندارید و یا می خواهید از مهمانان خود با انواع نوشیدنی و دسر پذیرایی کنید، کافه آنلاین خبرنگاران در خدمت شماست. با سفارش آنلاین از خبرنگاران ، هر آنچه را که می خواهید در کمترین زمان ممکن درب منزل تحویل خواهید گرفت.
منبع: اسنپ فود