8 ماده غذایی تاثیرگذار در سلامتی پوست
به گزارش هولی، ورزش، خواب کافی، نوشیدن آب زیاد و رژیم غذایی متعادل از عوامل اصلی حفظ سلامت پوست هستند. غذاهایی که می خوریم تأثیر مستقیمی بر تناسب اندام، ظاهر و کیفیت زندگی ما دارند. یکی از علائم ظاهریِ پیری، چروکیدن پوست و از دست رفتن شادابی آن است؛ مصرف مواد مغذی به طور چشمگیری در کاهش این موضوع مؤثر است.
برای داشتن پوست سالم، مواد غذایی زیر را در رژیم خود بگنجانید:
1. روغن زیتون
روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی قوی است و می تواند در برابر پیری شدید پوست و بیماری های مزمن از بدن شما محافظت کند.
2. چای سبز
چای سبز دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی است و می تواند از پوست شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد، آلودگی و اشعه خورشید محافظت کند. بعلاوه مصرف چای سبز در دوران میانسالی، خطر ابتلا به بیماری قلبی، زوال عصبی و پیری زودرس را کاهش می دهد.
3. ماهی
ماهی های چرب مانند قزل آلا و سالمون، سرشار از امگا 3، پروتئین، سلنیوم و آستاگزانتین هستند که دریافت این مواد معدنی برای داشتن پوستی سالم لازم است.
4. شکلات تلخ
شکلات تلخ حاوی فلاونول هایی است که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می نمایند و قادرند سلامت پوست را بهبود ببخشند. بعلاوه مصرف شکلات تلخ در پیشگیری از بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و زوال شناختی نقش مثبت دارد.
5. سبزیجات
سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف هستند و مصرف آنها به محافظت از پوست شما دربرابر آسیب های نور خورشید و بازسازی سالم پوست یاری می نماید.
خوردن سبزیجات با رنگ های مختلف بسیار مهم است، زیرا هر رنگ نشان دهنده آنتی اکسیدان های مختلفی است برای پوست و سلامت کلی بدن مفید هستند.
6. دانه کتان
دانه کتان حاوی انواع آنتی اکسیدان هایی به نام لیگنان است که با رادیکال های آزاد مبارزه می نماید. علاوه بر این، دانه کتان سرشار از امگا 3 است که مصرف این ماده در داشتن پوست سالم نقش دارد.
7. انار
انار سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند به ترمیم پوست یاری نموده و از آن در برابر آسیب های ناشی از اشعه UV خورشید محافظت کند. مطالعات نشان می دهند که مصرف انار، لکه های قهوه ای روی پوست (که نتیجه قرار گرفتن در معرض آفتاب هستند) را کاهش می دهد.
8. گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است و می تواند محافظی برای پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش باشد و آسیب ناشی از آن را کاهش دهد.
ترکیب گوجه فرنگی با چربی های سالم، مانند روغن زیتون یا آووکادو، به طور قابل توجهی جذب لیکوپن را در بدن افزایش می دهد.
منبع: healthline
منبع: فرارو