طرز تهیه مرغ و آلو با رب انار مجلسی و خوشمزه
به گزارش هولی، اگر در پی یک غذای خوشمزه و خاص با طعم ترش و ملس هستید، مرغ و آلو با رب انار انتخابی عالی است. ترکیب مرغ نرم و آبدار با آلوهای جنگلی و سس رب انار، طعمی بی نظیر و لذیذ خلق می نماید که در فرهنگ آشپزی ایرانی بسیار محبوب است. این غذا علاوه بر طعم فوق العاده، بسیار مقوی بوده و بافت لطیف آن در کنار سبزیجاتی مثل هویج و سیب زمینی، آن را به یک وعده دلچسب تبدیل می نماید.

با خواندن طرز تهیه مرغ و آلو با رب انار در این مطلب می توانید غذایی خوش رنگ و خوش طعم برای خانواده و عزیزان خود تهیه کنید. بعلاوه اگر به طعم رب انار علاقه ای ندارید، می توانید طرز تهیه خورشت مرغ و آلو مجلسی را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه مرغ و آلو با رب انار
- آلو جنگلی 8 عدد
- ران مرغ 4 عدد
- پیاز 1 عدد
- رب انار 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- هویج 8 عدد
- سیب زمینی 4 عدد
- نمک 1 قاشق چای خوری
- فلفل 1 قاشق چای خوری
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه مرغ و آلو با رب انار
مرحله اول: تفت دادن مرغ
ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. یک تابه بزرگ را روی حرارت میانه قرار دهید و اندازهی روغن در آن بریزید. زمانی که روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را اضافه کنید و آغاز به تفت دادن آنها کنید تا طلایی و نرم شوند. در این مرحله، ران مرغ را به تابه اضافه کنید. حرارت را به بالا ببرید و به مدت 5 تا 7 دقیقه، مرغ را مدام هم بزنید تا رنگ آن تغییر نموده و کمی سرخ گردد.
پس از این مدت، درجه حرارت را کاهش دهید تا مرغ به طور یکنواخت پخته گردد. در طول این مدت، مرغ را به طور مرتب هم بزنید تا از سوختن آن جلوگیری گردد و طعم خوبی بگیرد.
مرحله دوم: اضافه کردن آلو و هویج
پس از اینکه مرغ کمی سرخ شد و رنگ آن تغییر کرد، ادویه های موردنظر خود را مانند زردچوبه، فلفل سیاه، پودر کاری و اندازه کمی دارچین به تابه اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا ادویه ها به طور یکنواخت روی مرغ پخش شوند و عطرشان آزاد گردد. سپس، آلوهای خشک را که از قبل شسته اید و در صورت احتیاج کمی خیس نموده اید، به تابه اضافه کنید.
در ادامه، هویج ها را به صورت خلالی یا حلقه ای خرد نموده و به سایر مواد بیفزایید. همه مواد را به آرامی مخلوط کنید تا طعم ها به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و غذا عطر و طعم دلپذیری پیدا کند.
مرحله سوم: اضافه کردن سایر مواد
ابتدا رب گوجه فرنگی را در یک کاسه کوچک بریزید و یک لیوان آب گرم به آن اضافه کنید. سپس با یک قاشق یا همزن دستی، رب را کاملاً در آب حل کنید تا مایعی یکدست و روان به دست آید. این مخلوط را به آرامی روی مواد داخل تابه بریزید و کمی هم بزنید تا به طور یکنواخت پخش گردد.
در مرحله بعد، رب انار را نیز در یک کاسه جداگانه با اندازه کمی آب گرم ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا از حالت غلیظ خارج گردد. این مخلوط را هم مانند مرحله قبل روی مواد بریزید. سپس با قاشق یا کفگیر، همه مواد را آرام هم بزنید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
در نهایت، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت 35 دقیقه با حرارت ملایم بجوشند و کاملاً جا بیفتند، سپس سیب زمینی خرد شده را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر حرارت دهید.
نکات تکمیلی برای تهیه مرغ و آلو با رب انار
در این مطلب طرز تهیه مرغ و آلو با رب انار را قدم به قدم برای شما توضیح دادیم. رعایت نکاتی کوچک اما مهم باعث خوشمزه تر شدن هر غذایی می گردد که مرغ و آلو با رب انار از این قاعده مستثنی نیست:
ملس کردن غذا با اضافه کردن شکر
این غذا طعمی ترش دارد، اما اگر به مزه ملس (ترش و شیرین) علاقه دارید، می توانید اندازه کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم آن متعادل گردد.
بهتر کردن بافت و طعم آلوها
برای اینکه آلوها نرم تر شوند و به خوبی در غذا پخش شوند، می توانید آن ها را از قبل در اندازهی آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می گردد که آلوها هنگام پخت بافتی لطیف داشته باشند و بهتر با سایر مواد ترکیب شوند.
ایجاد رنگ و طعم بهتر در غذا
اگر می خواهید رنگ غذا مجذوب کننده تر گردد، هنگام تفت دادن مرغ، یک قاشق چای خوری زعفران دم نموده اضافه کن. این کار نه تنها رنگ زیبایی به غذا می دهد، بلکه عطر و طعم آن را هم فوق العاده می نماید. اگر به طعم مرغ زعفرانی علاقه دارید، طرز تهیه مرغ زعفرانی با آلو مجلسی را مطالعه کنید.
چنانچه شما نیز این غذا را با روش یا چاشنی خاصی تهیه می کنید، خواهشمندیم تجربیات خود را در بخش نظرات ثبت نمایید تا سایر خوانندگان نیز از آن بهره مند شوند.
منبع: کتاب کاله