طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی با رب انار در خانه؛ مجلسی و خوشمزه

به گزارش هولی، اکبر جوجه یکی از کباب های خوشمزه ایرانی است که از نام ابداع کننده این غذای لذیذ علی اکبر کلبادی نژاد گرفته شده است. اکبر جوجه برای اولین بار در سال 1323 در گلوگاه مازندران، که برادران کلبادی نژاد آن را افتتاح کرده اند، شروع به کار کرد. امروزه اکبر جوجه یکی از غذاهای معروف استان مازندران بدل شده است که به واسطه طعم بی نظیرش در سراسر کشور نیز پخته می شود. اکبر جوجه را در واقع مرغ طعم دار شده با آبلیمو است که در روغن سرخ می شود و به همراه رب انار و پلو زعفرانی سرو می شود. در ادامه شما را با طرز تهیه اکبر جوجه آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی با رب انار در خانه؛ مجلسی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه :

  • مرغ: 1 عدد کوچک
  • رب انار: نصف پیمانه
  • لیمو ترش تازه: 3 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • پیاز: 1 عدد
  • هویج: 1 عدد
  • گردو: 4 عدد
  • فلفل دلمه ای: 1 عدد
  • روغن زیتون: 3 قاشق غذا خوری
  • روغن مایع: 1 پیمانه
  • زعفران آب کرده: 2 قاشق غذا خوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

دستور تهیه اکبر جوجه :

در دستور طبخ اصلی اکبر جوجه از مرغ استفاده نمی کنند، بلکه از جوجه های کمتر از یک کیلویی استفاده می شود. بنابراین بهتر است یک جوجه را با وزن حدود 800 تا 900 گرم را تهیه کنید. در صورتی که دسترسی به تهیه جوجه نداشتید، از یک مرغ کوچک استفاده کنید.

مرغ یا جوجه تهیه شده را تمیز کنید، دقت داشته باشید که بال ها را کاملا تمیز کنید. داخل شکم مرغ را کاملا خالی کنید و مرغ را خوب با آب بشویید. سپس آن را با یک چاقوی تیز از وسط دو نصف کنید.

در مرحله بعد یک کاسه مناسب را تهیه کنید و مرغ نصف شده را در آن قرار دهید و لیمو های ترش را از وسط قاچ کنید و آبشان را در کاسه روی مرغ ها بریزید (اگر لیمو ترش تازه نبود می توانید از آب لیمو استفاده کنید). سپس بر روی مرغ ها میزانی نمک و فلفل سیاه بریزید و خوب مرغ ها را هم بزنید تا به مواد آغشته شوند. سپس فلفل دلمه ای را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید و آن را به همراه 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون به کاسه اضافه کنید و بار دیگر خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس برای اینکه مرغ کاملا طعم دار شود، یک سلفون بر روی کاسه بکشید و بگذارید به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال بماند.

در مرحله بعد هویج ها را بشویید و پوست آن ها را بگیرید و به صورت حلقه ای برش دهید.

یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و به داخل آن چند پیمانه آب بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد . سپس به قابلمه آب زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

در گام بعدی پیاز را پوست بگیرید و بشویید و با چاقو آن را به چهار قسمت قاچ کنید و به همراه هویج های حلقه ای شده به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.

تا وقتی که آب به جوش می آید، نوبت آماده کرده سس جوجه است. برای این کار گردو ها را بشکنید و به صورت ریز خرد یا رنده کنید. سپس سیرها را پوست بگیرید و آن ها را نیز رنده کنید. سپس سیر رنده شده را به همراه گردوهای خرد شده را به یک کاسه اضافه کنید و در ادامه به آن رب انار و 2 قاشق غذا خوری روغن زیتون اضافه کنید، و خوب مواد را هم بزنید تا با یکدیگر کاملا یکدست شوند. برای اینکه سس اکبر جوجه خوشمزه تر و میزانی رقیق تر شود به آن دو قاشق غذا خوری زعفران دم کرده اضافه کنید و خوب آن را با مواد قاطی کنید. با توجه به ذائقه شما می توانید کمی گلپر نیز برای خوش طعم تر شدن سس به کاسه اضافه کنید.

نوع رب اناری که در سس استفاده می کنید به سلیقه شما بستگی دارد. اما توصیه می شود که از رب انار ملس استفاده کنید. زیرا هم طعم شیرین و ترش را همزمان با هم دارد و هم مورد پسند طیف بیشتری است.

حالا قابلمه در حال جوش را چک کنید و ببینید که آیا آب جوش آمده است یا خیر، اگر در حال جوشیدن بود، 2 قاشق غذا خوری زعفران آب کرده را به قابلمه اضافه کنید و آن را با قاشق هم بزنید. سپس مرغ ها را از یخچال خارخ کنید و به قابلمه اضافه کنید. با توجه به اینکه مرغ ها از یخچال خارج شده اند و سرد می باشند، باعث کاهش دمای آب می شود. دوباره مدتی صبر کنید تا آب به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، به مرغ ها 10 دقیقه زمان دهید تا در آب کمی پخته شوند. سپس آن ها را با یک چنگال از قابلمه خارج کنید و بر روی یک صافی بگذرید تا آب آن خارج شود.

در مرحله بعد یک قابلمه را انتخاب کنید و درون آن روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت کم قرار دهید و بگذارید تا داغ شود. میزان روغن در قابلمه باید به میزان ای باشد که مرغ ها در آن شناور شوند. بعد از داغ شدن روغن مرغ ها را به داخل قابلمه قرار دهید تا سرخ شود. دقت کنید که مرغ را با حرارت کم سرخ کنید تا کاملا مغز پخت و برشته شود. دقت کنید که بر روی سطح روغن کف ایجاد می شود که آن را با قاشق جدا کنید و دور بریزید.

میزان سرخ شدن مرغ به شما بستگی دارد، اگر طلایی باشد کافی است ولی اگر دوست دارید که مرغ شما بیشتر سرخ شود آن را از روغن خارج کنید بر روی صافی بگذارید تا روغن از آن خارج شود. سپس آن را به مدت 5 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا سرخ شود.

بعد از آماده شدن اکبر جوجه آن را در یک سینی بگذارید و سس رب انار را که آماده کرده اید را بر روی آن بریزید و در کنار پلو زعفرانی سرو کنید.

  • در دستور پخت اصلی اکبر جوجه از پیاز و زعفران استفاده نمی شود. اما استفاده از پیاز و زعفران باعث می شود غذای شما عطر و طعم بی نظیری بگیرد.
  • در کنار اکبر جوجه از نوشیدنی دوغ استفاده کنید.
  • در آخر کار کمی کره را آب کنید و بر روی جوجه بریزید تا هم چرب تر شود و هم طعم بی نظیری به غذای شما بدهد.
منبع: اُکالا
انتشار: 5 دی 1400 بروزرسانی: 5 دی 1400 گردآورنده: huli.ir شناسه مطلب: 1919

به "طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی با رب انار در خانه؛ مجلسی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی با رب انار در خانه؛ مجلسی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید