روایت یک پزشک ایرانی از ایتالیای کرونازده ، از پارچه های سفید تا کنسرت ملی ، بلایی ویرانگرتر از جنگ جهانی دوم

به گزارش هولی، از زمان شروع قرنطینه سراسری در ایتالیا یک ماه و نیم می گذرد و برای این کشور که بزرگترین مقصد توریستی دنیا است، تعطیلی تمام پروازهای بین المللی، هتل ها، رستوران ها و... یک تهدید کاملاً جدی برای اقتصاد است.

روایت یک پزشک ایرانی از ایتالیای کرونازده ، از پارچه های سفید تا کنسرت ملی ، بلایی ویرانگرتر از جنگ جهانی دوم

با ما همراه باشید و با تور ایتالیا از به بهترین کشور اروپا سفر کنیم و در شهرهای ونیز، فلورانس و رم بگردیم و بناهای تاریخی این کشور تاریخی را از نزدیک ببینیم.

به گزارش خبرنگاران، میثم لطفی پزشک ایرانی مقیم ایتالیا در روزنامه ایران نوشت: آخرین روزهای فوریه 2020 یک اطلاعیه عمومی از سوی وزارت بهداشت ایتالیا توجه همه کارمندان بخش درمان را به خود جلب کرد. متن اطلاعیه هشدارهای کاملاً جدی دولت در خصوص شیوع ویروس کرونا را شامل می شد که تا آن موقع ده ها کشته در شمال این کشور به جا گذاشته بود. من که به عنوان پزشک از حدود دو سال قبل فعالیت کاری را در یکی از بیمارستان های شهر رم شروع نموده بودم، برای نخستین بار شرایط ویژه ای پیش روی خود دیدم که باید برای مدت نامعلوم در بیمارستان قرنطینه می شدم و به طور شبانه روزی در بخش آزمایش و مراقبت از بیماران مبتلا به 19-COVID فعالیت می کردم. این روزها حدود دو ماه ازشروع شیوع کرونا در ایتالیا می گذرد و این ویروس که به یک بلای عالمگیر تبدیل شده، جان نزدیک به 20هزار ایتالیایی را گرفته است و من که طی این دوران حتی یک بار هم از بیمارستان خارج نشده ام، اتفاقاتی را به چشم دیده ام که به گفته کهنسالان ایتالیایی وخامت آن از جنگ دنیای دوم هم بیشتر است.

  • کرونا و تهدید اقتصاد توریسم

این طور که گزارش های رسمی نشان می دهد، ویروس کرونا احتمالاً اواخر ژانویه به وسیله زنجیره های ارتباطی محلی در شمال ایتالیا در گردش بود و خاتمه اواسط فوریه شخصی که رسانه های ایتالیایی از او به عنوان بیمار نخست یاد می نمایند 36 ساعت پس از مثبت بودن تست کرونا در بیمارستانی در شمال این کشور بستری شد و در همین فاصله کم چندین نفراز جمله پرسنل پزشکی را هم آلوده کرد. دلیل اصلی شیوع گسترده ویروس کرونا در ایتالیا هنوز به طور دقیق معین نشده است، ولی میانگین سنی بالا از مهم ترین عواملی بود که در این شیوع گسترده تأثیر گذاشت.

از زمان شروع قرنطینه سراسری در ایتالیا یک ماه و نیم می گذرد و برای این کشور که عظیمترین مقصد توریستی دنیا است، تعطیلی تمام پروازهای بین المللی، هتل ها، رستوران ها و... یک تهدید کاملاً جدی برای اقتصاد است. با این وجود جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا که تقریباً هر روز به وسیله رسانه ملی به صورت مستقیم با مردم صحبت می نماید همچنان معتقد است که قرنطینه سراسری باید ادامه یابد تا این ویروس ریشه کن گردد. دولت ایتالیا بیشتر از هر زمان دیگر تأکید برخانه ماندن مردم دارد و مأموران پلیس تمام خیابان ها را کنترل می نمایند تا افراد در صورت لزوم و تنها با برگه تردد اجازه خروج از خانه را داشته باشند. به جز مراکز درمانی و سوپرمارکت ها همه نقاط دیگر در تعطیلی کامل به سر می برند و صف های طولانی برای ورود به سوپرمارکت و تهیه مایحتاج روزانه تنها اتفاقی است که توجه شما را در خیابان ها جلب می نماید. وقتی که از کوچه ها و خیابان های شهر رم عبور می کنید، پرچم ایتالیا که به نشانه اتحاد ملی از بالکن خانه ها برافراشته شده است را می بینید. در قسمت بیرونی بسیاری از خانه ها پارچه های سفیدی را مشاهده می کنید که مردم روی آن یک رنگین کمان نقاشی نموده اند و زیر آن یکی از دو هشتگ زیر نوشته شده است: CeLaFaremo# به معنی پیروز خواهیم شد، و #AndràTuttoBene به معنی همه چیز خوب خواهد شد.

مردم ایتالیا برای آنکه روزهای قرنطینه را آسان تر سپری نمایند، اتفاقی را در کنار هم رقم زدند که از آن به عنوان کنسرت ملی یاد می گردد. آنها هر روز ساعت 6 عصر به بالکن خانه خود می فرایند و با نواختن ساز یا پخش موسیقی حال خوب خود را با دیگران قسمت می نمایند. سپس با خواندن سرود ملی ایتالیا و یک شعر یا ترانه، از کادر درمان که در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند قدردانی می نمایند. این اتفاق به قدری برای ایتالیایی ها اهمیت پیدا نموده است که حتی در بیمارستان هم می توان صدای اتحاد ملی ایتالیایی ها داخل بالکن خانه ها را هم شنید.

  • تجربه شادی و غم با کرونا

اما بیمارستان های رم شرایطی را پشت سر می گذارند که طی یک قرن گذشته شاید فقط در روزهای جنگ دنیای دوم شاهد آن بودند. در بیمارستان سَن جُوانی که من در آن مشغول به کار هستم بیشتر بخش ها فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورده اند و بیماران مبتلا به کرونا در آن بستری شده اند. دریافت آزمایش کرونا از حدود 70 نفر در هر شیفت کاری، مراقبت از مبتلایان بستری شده، جان باختن روزانه تعدادی از مبتلایان، 16 ساعت کار مستمر و... تنها بخشی از اتفاقات هر شبانه روز در بیمارستانی است که این روزها به اقامتگاه و محل استراحت من هم تبدیل شده.

سالن انتظار بیمارستان هیچ وقت تا این اندازه غم و شادی مردم را در کنار هم تجربه ننموده بود که از فوت مبتلایان به کروناویروس اشک ریختند و از درمان شدن آنها راضی شدند. برای من که این روزها در آستانه 35 سالگی به سر می برم، شاید یکی از بهترین اتفاقات زندگی تشکر پیرمرد 94 ساله ای بود که پس از درمان از بیمارستان مرخص شد و یکی از تلخ ترین تجربیات زندگی ام هم لحظه خبر دادن به خانواده جوان 30 ساله ای بود که پس از ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد و همسر و فرزند 8 ماهه او در سالن انتظار منتظر معجزه بهبود او بودند.

مردم ایتالیا که به پیاده روی در خیابان ها و لذت بردن از مناظر زیبای این کشور شهرت دارند، هیچ زمان به این شکل خانه نشینی را تجربه ننموده بودند. دولت از چند هفته قبل خاطرنشان کرد برای مشاغل آسیب دیده و عموم مردم یاری های اقتصادی مختلف را در نظر گرفته است تا نگرانی بین آنها کمتر گردد. بسیاری از کارخانه های عظیم که از همان ابتدا تعطیل شده بودند این روزها فراوری ماسک و ژل شست وشوی دست را شروع نموده اند و شبکه های تلویزیونی ایتالیایی هم سعی می نمایند بهترین و جذاب ترین برنامه های خود را پخش نمایند تا انگیزه مردم برای ماندن در خانه بیشتر گردد.

دولت حتی راهکارهای فراوانی را برای قرنطینه مردم در خانه در نظر گرفته است و یک شماره ویژه هم به این مسأله اختصاص یافته تا در صورت لزوم، تست ابتلا به ویروس کرونا در خانه گرفته گردد و نیازی به مراجعه به مراکز درمانی نباشد. اتفاق ناخوشایند از زمانی شروع می گردد که نتیجه آزمایش مذکور برای یکی از اعضای خانواده مثبت باشد و او دست کم برای دوره زمانی سه هفته با هیچ یک از اعضای خانواده خود در تماس نباشد و حتی اجازه رفتن تا سوپرمارکت را هم نداشته باشد. این افراد که در خانه قرنطینه می شوند روزانه باید 4 بار به صورت آنلاین با پزشک متخصص که در بیمارستان مستقر است ارتباط برقرار نمایند و آخرین شرایط خود را به اطلاع او برسانند. با این وجود اخبار مربوط به افزایش تعداد مبتلایان در خانه های ایتالیا همچنان به گوش می رسد.

انجام وظایف کاری از راه دور یکی دیگر از اتفاقاتی است که مردم ایتالیا در بسیاری از مشاغل این روزها تجربه می نمایند و نحوه کار کردن با سرویس های پردازش ابری و ابزارهای دورکاری را آموخته اند. در بخش تحصیلی هم شرایط به همین شکل دنبال می گردد و بر اساس آخرین ابلاغیه وزارت آموزش ایتالیا، ترم دوم سال تحصیلی 20-2019 برای تمامی مقاطع به طور کامل مجازی شده است و امتحانات انتها ترم هم به صورت آنلاین برگزار می گردد.

اما این روزها ساعت 6 عصر که وزارت بهداشت تعداد مبتلایان و جان باختگان جدید را اعلام می نماید برای مردم اهمیت زیادی پیدا نموده است و طی چند روز گذشته کاهش مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به کرونا بار دیگر راضیی را برای مردم به همراه داشته است. این طور که آنالیز های اولیه نشان می دهد میانگین سنی ایتالیایی های فوت شده بر اثر ابتلا به کروناویروس 78.5 سال است، بخش اعظم آنها نیز مرد هستند و بیشتر آنها سابقه ابتلا به بیماری قلبی یا دیابت داشته اند. زنان در مجموع 25.8درصد از جان باختگان و 38 درصد از کل مبتلایان را به خود اختصاص می دهند و با این وجود یک چهارم افرادی که در این کشور جان باختند در گروه سنی 20 تا 50سال به سر می بردند. شیوع این بیماری دست کم جان 80 پزشک ایتالیایی را هم گرفته است و این روزها همه مردم منتظرند تا هرچه سریع تر زندگی به حالت عادی برگردد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 9 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: huli.ir شناسه مطلب: 963

به "روایت یک پزشک ایرانی از ایتالیای کرونازده ، از پارچه های سفید تا کنسرت ملی ، بلایی ویرانگرتر از جنگ جهانی دوم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روایت یک پزشک ایرانی از ایتالیای کرونازده ، از پارچه های سفید تا کنسرت ملی ، بلایی ویرانگرتر از جنگ جهانی دوم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید