نسخه طب سنتی برای تقویت بدن، این خوراکی ها را بخورید تا ضعف نکنید

به گزارش هولی، یک متخصص طب سنتی گفت: ضعف و بی حالی مسئله ای شایع است که با رعایت برخی تدابیر تغذیه ای می توان بر آن غلبه کرد.

نسخه طب سنتی برای تقویت بدن، این خوراکی ها را بخورید تا ضعف نکنید

سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار درباره ضعف و بی حالی اظهار کرد: ضعف و بی حالی مسئله ای شایع است که گاهی افراد به آن دچار می شوند اما احساس ضعف تنها علامت آن نیست.

وی بیان نمود: از دیدگاه طب سنتی ضعف قوا به شکل علائمی مانند سرگیجه، سردرد، ضعف بینایی، وزوز گوش، افت حافظه و تمرکز، خواب زیاد یا سنگین، تعریق در خواب، خستگی زودرس، تنگی نفس، تپش قلب، لرزش بدن، درد و کوفتگی عضلات، ریزش مو، خشکی، کدورت و زردی پوست، ضعف گوارش، یبوست، اسهال، تحلیل رفتن لثه ها، تغییر شکل ناخن ها، مهتابی شدن رنگ چهره، کاهش فشار خون و تغییرات فاکتور های خونی بروز پیدا می نماید.

این متخصص طب سنتی اضافه نمود: افراد می توانند با انجام تدابیری ساده در ارتباط با تغذیه و اصلاح سبک زندگی ضعف بدن خود را درمان نمایند؛ گروهی از اشخاص به علت هزینه زیاد قادر به تهیه برخی مواد غذایی با ارزش تغذیه ای بالا نیستند، اما تعدادی از این خوراکی های مقوی هم هزینه کمتری دارند و می توانند در دسترس عموم مردم قرار بگیرند.

مواد غذایی مفید برای تقویت بدن

رمضانی گیوی بهترین گوشت برای تقویت انسان را گوشت گوسفند دانست و تاکید نمود: این گوشت جایگزینی ندارد، غذا هایی مانند سیرابی و شیردان، سوپ گردن و پای مرغ، پاچه گوسفند و خورشت سنگدان مرغ نیز در جهت تقویت بدن مفید هستند.

وی توضیح داد: آبگوشت دنده گوسفند که دنده ها پیش از پخت به قطعات کوچکی تقسیم و به اندازه کافی پخته شده باشند تا سردنده ها نرم و قابل خوردن شوند در تامین املاح بدن به ویژه کلسیم و آهن بسیار موثر است.

این متخصص طب سنتی گفت: آش با قلم گاو خُرد شده که در زودپز خوب پخته شده باشد هم بسیار مقوی است؛ اگرچه به علت چربی زیاد این آش باید پس از پختن و سرد شدن آن، چربی جامد رویش جدا گردد؛ افراد بهتر است این چربی را جداگانه در یخچال نگهداری و به تدریج در تهیه غذا ها از آن استفاده نمایند.

رمضانی گیوی اظهار کرد: خورشت سیب یا بِه همراه با لپه و آلو هم از دیگر خورشت های مقوی هستند.

وی درباره غذای مغذی خوراک هویج و نخود بیان نمود: این خوراک شامل هویج آب پز که هنگام پخت کمی کره یا روغن به آن اضافه شده باشد و نخود پخته شده بدون نفخ است؛ البته در تهیه این غذا می توان از گوشت گوسفند یا گردن مرغ و سبزیجات هم استفاده کرد.

راهکاریی برای از بین بردن نفخ شکم

این متخصص طب سنتی اضافه نمود: افراد برای از بین رفتن نفخ نخود باید پیش از پخت آن را یک تا 2 روز خیس و آب آن را 2 بار عوض نمایند؛ اشخاص همچنین می توانند پوست نخود را بگیرند و هنگام پخت، کمی برنج و زیره به آن اضافه نمایند؛ نخود یکی از مقوی ترین حبوبات است بنابراین افرادی که دچار ضعف هستند باید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

رمضانی گیوی تاکید نمود: فلافل خانگی که با روغن سالم تهیه شده و زیاد سرخ نشده باشد هم از دیگر غذا های مقوی است.

وی توضیح داد: مصرف سبزی ها به ویژه سبزی ریحان در کنار غذا ها به تقویت قلب، مغز و بهبود حالات روحی افراد یاری شایانی می نماید، استفاده از چند عدد زیتون کم نمک پس از غذا هم نقشی موثر در تقویت معده، کبد، دستگاه گوارش و برطرف یبوست دارد.

این متخصص طب سنتی گفت: اگر افراد مبتلا به چاقی و سایر بیماری های بلغمی مانند چربی خون، کبد چرب، نزله (ترشحات پشت حلق) و سینوزیت نباشند برخی اوقات می توانند از شیر برنج و حلیم همراه با مصلحات آن ها در رژیم غذایی خود استفاده نمایند.

رمضانی گیوی اظهار کرد: مصرف شیر برنج و حلیم در وعده صبحانه به افراد کم اشتها و دارای مزاج خشک پیشنهاد می گردد؛ از خوراکی های مقوی دیگر در این وعده می توان به کنجد آسیاب شده با شیره انگور یا عسل اشاره نمود که مزاجی گرم دارد.

مناسب ترین مربا ها برای تقویت سیستم اعصاب

وی بیان نمود: مربا های بِه، سیب، هویج و بهار نارنج تاثیری چشمگیر در تقویت سیستم اعصاب دارند؛ مصرف یک روز در میان یک عدد تخم مرغ هم برای اشخاصی که دچار ضعف هستند، بسیار مناسب است.

این متخصص طب سنتی اضافه نمود: از بین میوه ها سیب، بِه، انگور و گلابی بسیار مقوی هستند، مصرف لیمو شیرین و شلغم در فصول سرد سال و کاهو و سکنجبین در فصول گرم به افراد پیشنهاد می گردد.

رمضانی گیوی تاکید نمود: فالوده سیب رنده شده که کمی قهوه ای شده باشد یکی از بهترین میان وعده ها برای برطرف خستگی و ایجاد نشاط است؛ اشخاص می توانند این فالوده را همراه با کمی شیره انگور و گلاب مصرف نمایند؛ این فالوده اگر هر روز استفاده گردد در بهبود ضعف بدن بسیار موثر است.

وی یادآوری کرد: استفاده از مویز، نخودچی و کشمش برای افراد کم بنیه بسیار مفید است؛ مصرف بیست و یک عدد مویز ناشتا به تقویت مغز و بهبود حافظه یاری شایانی می نماید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 1 اردیبهشت 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: huli.ir شناسه مطلب: 101

به "نسخه طب سنتی برای تقویت بدن، این خوراکی ها را بخورید تا ضعف نکنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نسخه طب سنتی برای تقویت بدن، این خوراکی ها را بخورید تا ضعف نکنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید