طرز تهیه بامیه با گلوکز مایع خانگی، ترد و براق با نکات جلوگیری از شکرک
به گزارش هولی، بامیه یکی از شیرینی های سنتی و پرطرفدار ایرانی است که معمولا در ماه رمضان بیشتر تهیه و مصرف می گردد. اگرچه شیرینی بامیه در ظاهر ساده به نظر می رسد، اما راز اصلی آن در شربت و بافت ترد و عسلی اش نهفته است. استفاده از گلوکز مایع در تهیه شربت بامیه، یکی از راهکارهای حرفه ای برای جلوگیری از شکرک زدن و ایجاد بافتی براق و شفاف است. در این دستور، طرز تهیه بامیه با گلوکز مایع را به صورت کامل و مرحله به مرحله آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه بامیه خانگی با گلوکز مایع
- آرد سفید 1 پیمانه
- آب 1 پیمانه
- کره یا روغن جامد 50 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- نمک نوک قاشق چای خوری
- وانیل 0/5 قاشق چای خوری
مواد لازم برای شربت (شهد) بامیه
- شکر 2 پیمانه
- آب 1 پیمانه
- گلوکز مایع 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 0/5 قاشق چای خوری
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه بامیه با گلوکز مایع
مرحله اول: تهیه شربت (شهد)
شکر، آب و گلوکز مایع را در قابلمه بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. بعد از به جوش آمدن، زعفران و گلاب را اضافه کنید. سپس آبلیمو را بیفزایید تا از شکرک زدن جلوگیری کند. حرارت را کم نموده و اجازه دهید شهد حدود 10 دقیقه بجوشد تا غلیظ گردد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک گردد.
مرحله دوم: آماده سازی خمیر بامیه
آب، شکر، نمک و کره را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کره ذوب گردد. سپس آرد را یکباره اضافه کنید و سریع هم بزنید تا خمیر جمع گردد. خمیر را حدود 5 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته گردد. پس از آن، اجازه دهید خمیر کاملا خنک گردد.
مرحله سوم: افزودن تخم مرغ و فرم دهی
پس از خنک شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و با قاشق یا همزن دستی مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدست گردد. در خاتمه، وانیل را نیز اضافه نموده و هم بزنید. خمیر را داخل قیف با ماسوره ستاره ای بریزید.
مرحله چهارم: سرخ کردن بامیه ها
روغن را در قابلمه ای کوچک یا تابه گود گرم کنید. بامیه ها را با قیف در روغن بریزید و با قیچی خیس آن ها را برش بزنید. حرارت باید ملایم باشد تا بامیه ها مغزپخت شوند و خوب پف نمایند. پس از طلایی شدن، آن ها را با کفگیر خارج نموده و روی دستمال قرار دهید.
مرحله پنجم: افزودن به شربت
بامیه های سرخ شده را بلافاصله در شهد خنک بریزید و حدود 2 تا 3 دقیقه اجازه دهید در آن بمانند. سپس آن ها را خارج نموده و در صافی بگذارید تا شهد اضافه گرفته گردد.
نکات کلیدی برای تهیه بامیه حرفه ای در خانه
تهیه بامیه در خانه اگر با دقت و رعایت نکات انجام گردد، نتیجه ای حتی بهتر از شیرینی فروشی ها خواهد داشت. از کنترل میزان شیرینی گرفته تا استفاده از ابزار جایگزین، همه در کیفیت نهایی مؤثرند. در ادامه چند نکته مهم و کاربردی را آنالیز می کنیم.
راز براق و ترد شدن بامیه
در بسیاری از دستورهای حرفه ای مانند طرز تهیه بامیه بازاری از گلوکز مایع در شربت استفاده می گردد تا شیرینی نهایی شکرک نزند و براق بماند. این روش باعث ترد شدن سطح بامیه و حفظ طعم اصلی آن نیز می گردد.
اگر قیف ندارید، نگران نباشید
در صورت نداشتن قیف شیرینی پزی، می توانید از پلاستیک فریزر مقاوم به حرارت استفاده نموده و نوک آن را برش دهید. این روش برای طرز تهیه بامیه خانگیبدون قیف بسیار مناسب و کاربردی است.
تفاوت با بامیه های دیگر در طعم و بافت
شاید برایتان جالب باشد که طرز تهیه بامیه افغانی و طرز تهیه بامیه عربی تفاوت هایی با نسخه ایرانی دارند. بامیه افغانی معمولا بافت نرم تری دارد و اغلب در شربت غلیظ تر و شیرین تری غوطه ور می گردد. در بامیه عربی، زعفران جای خود را به هل یا گلاب می دهد و میزان گلوکز یا عسل بالاتر است.
بامیه ایرانی با طعمی متعادل تر و بافتی نیمه ترد، بین این دو مدل قرار می گیرد و بیشتر با ذائقه ما سازگار است. می توانید بسته به سلیقه، این نسخه ها را ترکیب و شخصی سازی کنید.
همراهی با زولبیا، ترکیب محبوب افطار
اگر قصد دارید این بامیه را همراه زولبیا سرو کنید، بهتر است برای زولبیا نیز از دستورهای ساده بهره ببرید. دستورهایی مانند طرز تهیه زولبیا با نشاسته ذرت یا طرز تهیه زولبیا آسان به شما یاری می نمایند زولبیای لطیف و عسلی درست کنید.
جایگزین های سنتی برای شهد
در بعضی دستورها مانند طرز تهیه بامیه عسلی، به جای شربت تهیه شده از شکر و گلوکز، از عسل طبیعی استفاده می گردد. این روش اگرچه طعم متفاوت تری ایجاد می نماید و ظاهر بامیه را کمی تیره تر نشان می دهد، اما انتخابی سالم تر برای کسانی است که مصرف شکر را محدود نموده اند.
البته ضروری است توجه داشته باشید که شهد عسل ممکن است سریع تر تیره گردد و بافت بامیه را کمی نرم تر کند. اگر ماندگاری بالا و ظاهر براق مدنظرتان است، استفاده از گلوکز همچنان گزینه مناسب تری خواهد بود.
خنک بودن شهد در زمان اضافه کردن بامیه
برای اینکه بامیه شکرک نزند و بافتش ترد بماند، حتما شهد باید خنک باشد و بامیه ها داغ. اگر شهد گرم باشد، بامیه حالت خمیری پیدا می نماید و درخشندگی خود را از دست می دهد.
کنترل میزان تخم مرغ
در بعضی دستورها بسته به نوع آرد و میزان تخم مرغ، ممکن است تنها یک تخم مرغ کافی باشد. اگر خمیر خیلی شل گردد، بامیه هنگام سرخ کردن فرم خود را از دست می دهد. برای نتیجه بهتر، دومین تخم مرغ را تدریجی اضافه کنید و بافت خمیر را کنترل نمایید. طرز تهیه بامیه بدون تخم مرغ را درخبرنگاران بخوانید.
خشک کردن کامل بامیه پس از شربت
بعد از خارج کردن بامیه از شهد، بهتر است آن ها را روی توری یا صافی فلزی بچینید تا رطوبت اضافه کاملا خارج گردد. این کار هم از شل شدن بامیه جلوگیری می نماید، هم باعث می گردد هنگام سرو بامیه ها چسبناک نباشند.
منبع: کتاب کاله