رقبای تارا اتوماتیک در بازار را بشناسید؛ آنالیز مشخصات و قیمت خودروها
به گزارش هولی، رقبای تارا اتوماتیک شامل چند مدل خودروی سدان هستند که مشخصات فنی مشابهی با این خودرو دارند و در این گزارش به معرفی آنها، آنالیز مشخصات و قیمت خودروها خواهیم پرداخت.

خبرنگاران - مجتبی اسماعیلی: تارا اتوماتیک یکی از معدود خودروهای سدان صفر کیلومتر دنده اتوماتیک قابل خرید در محدوده قیمتی حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان (بازار) است. می دانیم که انحصار این بخش از بازار در دست شرکت های ایران خودرو و سایپا است. اما به جز رقبای داخلی تارا اتوماتیک، اندک گزینه های خارجی مدل بالا و کارکرد پایین خارجی هم در فهرست رقبای تارا اتوماتیک قرار می گیرند.
در ادامه گزارش به آنالیز رقبای تارا خواهیم پرداخت.
مشخصات تارا اتوماتیک
تارا اتوماتیک از پیشرانه TU5 پلاس که توان فراوری 113 اسب بخار قدرت و 150 نیوتون متر گشتاور را دارد، استفاده می نماید. توان پیشرانه به وسیله گیربکس 6 سرعته اتوماتیک AT ساخت DAE چین یا گیربکس های پنج و 6 سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می گردد. این خودرو در کلاس سدان جمع و جور قرار می گیرد.
قیمت امروز این خودرو در بازار حدود یک میلیارد و 220 میلیون تومان است.
دنا پلاس اتوماتیک از رقبای تارا اتوماتیک
دنا پلاس توربو شارژر اتوماتیک تنها رقیب هم شرکتی تارا اتوماتیک است که البته توان بیشتری فراوری می نماید. این خودرو با استفاده از پیشرانه EF7 توربوشارژر می تواند 150 اسب بخار قدرت و 215 نیوتون متر گشتاوز فراوری کند. یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک ساخت DAE چین نیز توان پیشرانه را به چرخ های جلو می رساند.
دنا پلاس از لحاظ شتاب رجحان قابل توجهی نسبت به تارا اتوماتیک دارد و از لحاظ طراحی نیز عامه پسندتر از تارا است. اما در مقابل دردسرهای ناسازگاری سوخت بی کیفیت ایران با پیشرانه توربو شارژر را دارد. بعلاوه پلت فرم قدیمی این خودرو باعث هندلینگ و ایمنی ضعیف سرنشینان شده است. فضای داخلی دنا پلاس نیز به واسطه طراحی بد آن، تنگ و ناراحت است.
قیمت این خودرو از رقبای تارا اتوماتیک در بازار آزاد حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان و هم قیمت تارا است. در نتیجه اگر دنبال خودرویی با هندلینگ بهتر، سواری نرم تر و ایمنی بیشتر هستید و در پی پیشرانه تنفس طبیعی می گشت، به سراغ تارا بروید. اما اگر صرفا در پی توان بیشتر پیشرانه هستید، باید به دنا پلاس هم فکر کنید.
شاهین پلاس اتوماتیک
یکی دیگر از مهم ترین رقبای تارا اتوماتیک، شاهین پلاس اتوماتیک با پیشرانه ME16 است که دقیقا مشابه پیشرانه TU5 پلاس تارا است. پیشرانه شاهین اتوماتیک توان فراوری حدود 115 اسب بخار قدرت و 150 نیوتون متر گشتاور را دارد. گیربکس DAE اتوماتیک 6 سرعته ای که توان پیشرانه شاهین را به چرخ های جلوی آن می رساند نیز، دقیقا مشابه تارا است. تنها وزن کمتر تارا است که آن را اندکی سریع تر از شاهین می نماید.
قیمت شاهین پلاس اتوماتیک در بازار آزاد حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان7 و 100 میلیون تومان گران تر از تارا است که توجیهی ندارد. دو خودرو از لحاظ فضای داخل کابین نیز مشابه یکدیگر هستند، اما حجم صندوق عقب تارا بیشتر است. با توجه به نیروی محرکه و شتاب و کشش مشابه، اگر در پی سواری نرم، کولر خوب و طراحی مجذوب کننده تر هستید باید سراغ رقبای تارا اتوماتیک یعنی شاهین پلاس اتوماتیک بروید. اما، اگر در پی هندلینگ بهتر، کابین بی صداتر و صندوق عقب بزرگ تر هستید، باید به تارا فکر کنید.
شاهین CVT از قوی ترین رقبای تارا اتوماتیک
هر چند شاهین پلاس اتوماتیک و تارا اتومات شتاب تقریبا یکسانی دارند، اما شاهین CVT به ویژه، در دورهای میانی و بالا، هر دو خودرو را با اختلاف جا می گذارد. هر چند که به پای دنا پلاس اتوماتیک نمی رسد. پیشرانه توربوشارژر این خودرو می تواند 110 اسب بخار قدرت و 178 نیوتون متر گشتاور فراوری کند. قیمت این خودرو در بازار آزاد حدود یک میلیارد تومان است.
هر چند شتاب ثانویه این خودرو بیشتر از تارا اتومات است، اما باید با کندیِ آغاز حرکت، سر و صدای زیاد گیربکس و دردسرهای توربوشارژر کنار بیایید.
بهمن رسپکت
یکی دیگر از رقبای تارا اتوماتیک البته به صورت کارکرده، بهمن رسپکت است. با بودجه حدود یک میلیارد و 300 تا یک میلیارد و 400 میلیون تومان می توان یک دستگاه بهمن رسپکت کارکرده (مدل 1402) در حد صفر تهیه کرد. این خودرو به پیشرانه 1.5L توربوشارژر به قدرت 154 اسب بخار و گشتاور 230 نیوتون متر مجهز است. یک گیربکس CVT نیز توان پیشرانه را به چرخ های جلو منتقل می نماید.
این خودرو از لحاظ طراحی، امکانات و بعلاوه شتاب و کشش به تارا اتوماتیک رجحان قابل توجهی دارد. اما مواردی مانند تاخیر آزار دهنده گیربکس CVT، جلوبندی ضعیف، بازار دست دوم ضعیف تر، گستردگی کمتر خدمات پس از فروش و… نیز از نقاط ضعف این خودرو هستند. اما به هر روی، اگر مانند بسیاری از مردم از خودروهای ایرانی خسته شده اید، می توانید بهمن رسپکت را نیز مد نظر قرار دهید.
چری آریزو 5 از رقبای تارا اتوماتیک
یکی دیگر از رقبای تارا اتوماتیک، آریزو 5 کارکرده (حدود 50 هزار کیلومتر) مدل 1401 با بودجه حدود یک میلیارد و 250 میلیون تومان است. این خودرو نیز پلت فرم و قوای محرکه بهمن رسپکت را دارد، اما تاخیر گیربکس CVT آن اندکی کمتر است. خدمات پس از فروش این محصول مدیران خودرو نیز گسترده تر از رسپکت است، اما به پای تارا نمی رسد.
لازم به ذکر است که خودروهایی مانند رنو مگان 2000، نیسان ماکسیما، کیا سراتو 2007 و… از رقبای تارا اتوماتیک در همان بازه قیمتی هستند که به دلیل مدل پایین و کارکرد زیاد، مورد آنالیز قرار نگرفتند.
منبع: بیت ران