درگیر رژیم های هیجانی در ایام عید نشوید
به گزارش هولی، یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: برای کاهش وزن به ویژه در ایام عید، دچار رژیم گیری های هیجانی نشوید و در صورتی که آمادگی رژیم دریافت را ندارید، صرفا سبک زندگیتان را سالم تر کنید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، رعنا سادات عابدی با بیان این مطلب با اشاره به رژیم های هیجانی به ویژه در ایام عید، اظهار کرد: برخی افراد برای کاهش وزن در ایامی مانند ایام عید شروع به دریافت رژیم های سخت و کوتاه مدتی می کنند، اما پس از عید رژیم را رها می کنند، در حالیکه وزنشان برگشته و ماهیچه ها هم در طول کاهش وزن از دست رفته است.
وی افزود: قبل از هر اقدامی در مورد رژیم های لاغری باید از خودمان بپرسیم که آیا این رژیم منطقی است و آیا من می توانم این رژیم غذایی را برای دو الی سه سال رعایت کنم؟، اگر فرد قادر به ادامه رژیم غذایی باشد، می توان آن را همراه با فعالیت فیزیکی تحت نظر یک کارشناس تغذیه ادامه داد.
وی با بیان اینکه مهم ترین اصل در کاهش وزن، کم کردن کالری است، گفت: منظور از کاهش کالری، کالری شماری نبوده و این عمل باید همراه با ورزش و با مشورت متخصصان امر انجام شود. اینکه فردی تصمیم بگیرد که از فردا شام نخورد و یا نان و برنج را از وعده های غذایی اش حذف کرده و به خوردن سالاد اکتفا کند، کاملا مخرب است.
این کارشناس تغذیه مرکز بهداشت تبریز، خوردن احساسی مانند پرخوری عصبی را یکی از عوامل مهم در افزایش وزن مطرح نمود و افزود: فرد در چنین حالتی غذا را دلیل گرسنه بودن نمی خورد، خوردن در ایامی مانند دوران کرونایی به سرگرمی و راهی برای پر کردن اوقات فراغت تبدیل شده است و خوراکی های استفاده شده در این اوقات بیشتر شامل تنقلات و کالری است.
وی، بی اشتهایی عصبی را از دیگر اختلالات در بین جوانان برشمرد و گفت: این اختلال تا 50 درصد در دختران نوجوان به چشم می خورد؛ باید از مسائل عصبی خوردن آگاه شده و با دوست داشتن خودمان و شناختن احساسات خودمان از بروز چنین اختلال هایی پیشگیری کرده و در صورت جدی بودن مشکل حتما از روانشناس و مشاور کمک بگیریم.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت رژیم غذایی متعادل، متناسب و متنوع در طول زمان برای داشتن وزنی متناسب، اظهار کرد: ظاهر افراد و داشتن شاخص بی آم آی بالا و پایین که در آن وزن بر توان دوم قد تقسیم می شود، تنها معیار قضاوت برای داشتن اضافه وزن نبوده و به دلیل ماهیچه ای بودن و یا درشت بودن استخوان کسی نمی توان گفت که این فرد چاق است.
عابدی ادامه داد: دور کمر، نسبت دور کمر به دور باسن، نسبت دور کمر به قد را باید در مشخص اضافه وزن و مقدار چربی و نوع آن در افراد در نظر گرفت.
وی در بخش پایانی سخنانش تاکید کرد: غذا را باید جدا از مسائل کاری و تحصیلی دانست و در محیطی آرام و بدون دغدغه آن را خورد، برخی افراد غذا را آنقدر با عجله و تند می خوردند که اصلا سیر نمی شوند.
منبع: جام جم آنلاین