چطور ترشی کاپاریس (شپله یا هندوانه ابوجهل) را بدون تلخی درست کنیم؟

به گزارش هولی، ترشی کاپاریس یا ترشی کبر با استفاده از میوه گیاهی به همین نام درست می گردد. گیاه کاپاریس با اسامی دیگری مانند هندوانه ابوجهل، لگجی، کَبَر یا شپله هم شناخته می گردد. این گیاه از خواص دارویی بسیار زیادی برخوردار است و در تهیه ترشی و انواع سس و چاشنی به کار می رود. اگر شما هم دوست دارید روش درست کردن را بلد باشید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه ترشی کاپاریس را به شما آموزش دهیم.

چطور ترشی کاپاریس (شپله یا هندوانه ابوجهل) را بدون تلخی درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه ترشی کاپاریس (ترشی هندوانه ابوجهل)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
کاپاریس1 کیلوگرم
فلفل قرمز تند2 عدد
سیر6 حبه
مرزه و ترخون تازهبه مقدار لازم
گلپر آسیاب نشده و سیاه دانهبه مقدار لازم
دانه فلفل سیاه و تخم گشنیزبه مقدار لازم
نمکبه مقدار کافی
سرکه سفیدبه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه 3 الی 4 روز

مدت زمان لازم برای تهیه ترشی کاپاریس: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه ترشی کاپاریس (کبر)

در طرز تهیه ترشی کاپاریس (ترشی شپله یا لگجی یا هندوانه ابوجهل) باید از میوه های سالم، ریز و ترد بهره ببرید. این ترشی را به دلخواه می توانید با سرکه سفید یا سرکه سیب () تهیه کنید. ترشی کاپاریس را می توانید به عنوان چاشنی با و فرنگی نوش جان نموده یا در هنگام پخت به، انواع پیتزا، یا سس اضافه کنید. بعلاوه، با افزودن مقداری ترشی کاپاریس به می توانید به بهتر شدن طعم سالادها یاری کنید.

مرحله اول: کاپاریس را آماده کنید

پیش از شروع مراحل طرز تهیه ترشی کاپاریس، باید شپله یا همان میوه کاپاریس را به خوبی بشویید و دُم آن را جدا کنید. سپس، کاسه یا لگن مناسبی (بسته به مقدار کاپاریس) را انتخاب نموده و آن را تا نیمه با محلول آب و نمک پر کنید.

کاپاریس ها را به مدت 3 الی 4 روز در محلول آب نمک بخیسانید تا تلخی آن ها رفع گردد. در طول این مدت، چند بار آب داخل ظرف را عوض نموده و مجددا با محلول آب نمک غلیظ پر کنید. پس از گذشت این مدت، کاپاریس را در سبد بریزید و با دقت آبکشی کنید.

برای خرید نمک می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: باقی مواد ترشی کاپاریس را آماده کنید

پس از گذشت 4 روز و بعد از آبکشی کردن هندوانه ابوجهل (کاپاریس)، فلفل ها را بشویید و روی دستمال نخی بگذارید تا آب اضافی خودشان را از دست بدهند. سپس، هر یک از فلفل ها را به دو نیم تقسیم کنید تا طعم آن ها کاملا به خورد ترشی برود.

حبه های سیر را هم پوست بگیرید و بشویید. سپس، حبه های سیر را نیز روی دستمال پارچه ای بگذارید تا خشک شوند. مرزه و ترخون را نیز بشویید و روی دستمال نخی بگذارید تا خشک شوند.

بطری های شیشه ای مخصوص نگهداری ترشی را هم به مدت 15 دقیقه بجشوانید تا کاملا استریل شوند. سپس، با استفاده از دستمال نخی تمیز خصوصا داخل شیشه ها را با دقت خشک کنید تا هیچ رطوبتی باقی نماند.

توجه داشته باشید، مرطوب بودن ظروف نگهداری و مواد اولیه ترشی از است.

مرحله سوم: کاپاریس را بجوشانید

در این مرحله از طرز تهیه ترشی کاپاریس، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، هندوانه ابوجهل را که قبلا در آب نمک خیسانده و آبکشی نموده اید در قابلمه در حال جوش بریزید. فقط یکی دو دقیقه صبر کنید تا آب دوباره قل بزند. حالا، کاپاریس را فورا از آب در حال جوش خارج کنید تا بیش از مقدار نرم نگردد.

مرحله چهارم: کاپاریس را خشک کنید

در این مرحله از طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل، نوبت به خشک کردن کاپاریس ها می رسد. برای این منظور، هندوانه های کوچکی را که از قابلمه در حال جوش بیرون آورده اید، روی دستمال نخی پاکیزه ای بچینید. مدتی منتظر بمانید تا کاپاریس ها خشک شوند و رطوبت اضافی خود را از دست بدهند.

مرحله پنجم: سطح کاپاریس را برش بزنید

در فاصله خشک شدن کاپاریس ها، پیشنهاد می کنیم با نوک چاقو روی هر یک از کاپاریس ها یک برش کوچک و نسبتا عمیق به صورت ضربدری ایجاد کنید. به این ترتیب، طعم مواد ترشی کاملا به خورد کاپاریس می رود.

مرحله ششم: ادویه ها را در شیشه های ترشی بریزید

در این مرحله از طرز تهیه ترشی هندوانه کوچک، مقداری نمک، گلپر آسیاب نشده، سیاه دانه، تخم گشنیز و دانه فلفل سیاه را به نسبت مساوی در شیشه ها بریزید.

برای خرید گلپر آسیاب نشده، سیاه دانه، تخم گشنیز و دانه فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: کاپاریس و باقی مواد ترشی را اضافه کنید

حالا، کاپاریس های خیس خورده در محلول آب نمک، جوشانده شده و خشک را در شیشه ها بچینید و برش های فلفل تند، حبه های سیر و شاخه های ترخون و مرزه را نیز لابه لای آن ها قرار دهید.

مرحله هشتم: سرکه را اضافه کنید

در این مرحله سرکه را نیز به ظروف حاوی مواد ترشی اضافه کنید. مقدار سرکه باید به مقدار ای باشد که سطح مواد داخل شیشه ها را کاملا بپوشاند و کمی هم بالاتر از آن ها قرار بگیرد.

برای خرید سرکه می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: ترشی کاپاریس را در مکان مناسبی بگذارید

امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه ترشی لگجی یا کاپاریس را بدون مشکل دنبال نموده باشید. حالا، درب شیشه ها را محکم ببندید و اطراف درب را با چسب نواری بپوشانید تا از ورود هوا به داخل بطری ها جلوگیری کنید. سپس، ظروف شیشه ای حاوی ترشی کاپاریس را به مدت 20 روز تا یک ماه در مکان تاریک و خنکی بگذارید تا جا افتاده گردد.

مرحله آخر: ترشی کاپاریس را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، ترشی کاپاریس را در ظرف سرو بریزید. شما می توانید ترشی کاپاریس را به عنوان چاشنی همراه با انواع غذا نوش جان کنید. بعلاوه، می توانید ترشی کَبَر را به انواع سالاد، انواع پاستا، انواع پیتزا یا سس ماکارونی اضافه کنید.

شما می توانید را به روش های حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های هم بخرید.

نکات مهم در طرز تهیه ترشی کاپاریس (کبر یا شپله)

  • در طرز تهیه ترشی کاپاریس حتما از میوه های سالم، ریز و ترد بهره ببرید.
  • توجه داشته باشید، مرحله خیساندن کاپاریس در آب نمک بسیار مهم است و به منظور گرفتن تلخی این گیاه انجام می گردد.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری برگ کرفس، جعفری و نعنای تازه یا خشک شده را نیز به ترشی کاپاریس اضافه کنید.
  • اگر به ترخون و مرزه تازه دسترسی ندارید می توانید از مرزه و ترخون خشک شده بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری زردچوبه هم در ترشی کاپاریس بریزید.
  • برای تهیه ترشی کاپاریس، به دلخواه می توانید از سرکه سفید یا سرکه سیب بهره ببرید. توجه داشته باشید، طعم سرکه سیب به مراتب تیزتر از سرکه سفید انگور (طرز تهیه سرکه انگور) است.

فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی کاپاریس

خواص ترشی هندوانه ابوجهل چیست؟

از مهم ترین خواص ترشی هندوانه ابوجهل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یاری به تنظیم قند خون
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • یاری به درمان عارضه یبوست
  • یاری به درمان سنگ کلیه
  • آنتی بیوتیک قوی
  • بهبود روند گردش خون
  • یاری به افزایش چربی سوزی و کاهش وزن

مضرات ترشی شپله چیست؟

زیاده روی در مصرف ترشی کاپاریس یا شپله ممکن است موجب ایجاد مشکلاتی در عملکرد قلب، کبد و دستگاه گوارش گردد. از این جمله، می توان به معده درد، اسهال، استفراغ، اختلالات در گردش خون و التهاب معده و روده اشاره نمود.

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 آبان 1403 بروزرسانی: 14 آبان 1403 گردآورنده: huli.ir شناسه مطلب: 2366

به "چطور ترشی کاپاریس (شپله یا هندوانه ابوجهل) را بدون تلخی درست کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور ترشی کاپاریس (شپله یا هندوانه ابوجهل) را بدون تلخی درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید