برف صورتی با بوی هندوانه را در مونتانای آمریکا ببینید
به گزارش هولی، برف صورتی شاید بوی هندوانه بدهد، اما طعم آن را ندارد. اگر با این پدیده روبرو شدید بر وسوسه چشیدن آن غلبه کنید.
ایالات متحده آمریکا، با آن طبیعت بارورش، گاهی پدیده های طبیعی گیج کننده و شگفت آوری ایجاد می نماید.
مثلا اگر به پارک ملی گلیشر (Glacier National Park) در استان مونتانا بروید، ممکن است با برف قرمزی که بوی شیرینی دارد، روبه رو شوید.
به این پدیده برف هندوانه ای می گویند و وقتی به وجود می آید که نوع خاصی از جلبک با رنگدانه های قرمز (Chalemydomonas nivalis) که حاوی سبزینه است، با برف پیرامونش ترکیب گردد؛ در این حالت رنگ قرمز پرطراوتی شکل می گیرد.
جو گیرش (Joe Giersch)، حشره شناس در سازمان زمین شناسی آمریکا، اخیرا در پارک ملی گلیشر با این پدیده روبرو شد.
برف هندوانه ای آب شده و درون گودالی جمع شده بود. گیرش از آن صحنه عکس گرفت و شرح داد که این برف رنگی چگونه شکل گرفته است.
همانطور که گیرش و دیگر نمایندگان پارک ملی شرح می دهند، رنگدانه قرمز درون جلبک از سبزینه در برابر اشعه خورشید محافظت می نماید و باعث می گردد تا حرارت بیشتری جذب گردد. حرارتی که جلبک جذب می نماید موجب آب شدن برف های اطراف می گردد. آب ناشی از ذوب شدن برف جلبک را تغذیه می نماید و باعث می گردد تا جلبک در آن برف به رشد خود ادامه دهد.
با گذر زمان، هرچه دمای هوا بالاتر رود، برف ها بیشتر آب می شوند و جلبک در آن محیط بیشتر رشد می نماید. برخی از جلبک ها حتی در طول پاییز نیز زنده می مانند و صورتی می شوند.
بوی خوبی هم که از این جلبک ها به مشام می رسد، باعث شده تا نام هندوانه را رویش بگذارند.
گفته می گردد، نمایندگان پارک ملی توصیه اکید نموده اند که اصلا وسوسه نشوید تا آن یخ خوش بو را بچشید؛ زیرا دانشمندان هشدار داده اند که خوردن برف هندوانه ای می تواند باعث از کار انداختن دستگاه گوارش گردد.
بنابر گزارش شبکه ودر (Weather Network)، با آنکه انتظار می رود این پدیده در نزدیکی فصل تابستان دیده گردد اما با بالا رفتن دما خیلی زود این یخچال های طبیعی محو می شوند.
جلبک های رنگی حتی ممکن است به کفش تان بچسبند و مسیر را با جای پایتان رنگی کنید.
منبع: کجارو / travelandleisure.com