اسباب بازی هایی که هوش و خلاقیت کودک ما را افزایش می دهند

به گزارش هولی، برای بچه ها مهم ترین چیز قبل از سن مدرسه بازی است. بازی به بچه ها یاری می نماید رشد نمایند، یاد بگیرند و اجتماعی شوند.

اسباب بازی هایی که هوش و خلاقیت کودک ما را افزایش می دهند

بازی کردن پایه روان افراد را شکل می دهد و البته بر هوش و خلاقیت بچه ها تاثیر مهمی دارد. بچه هایی که اسباب بازی های مناسب و متنوع دارند در آینده می توانند مهارت ها و استعدادهای بیشتری را پرورش دهند. نباید فراموش کنید بچه ها در هر سنی به بازی ها و اسباب بازی های مخصوص به خودشان احتیاج دارند. در این مقاله قصد داریم انواع بازی فکری و هوشی بچه ها را در سنین مختلف معرفی می کنیم.

  • از تولد تا سه ماهگی نوزاد

تحقیقات نشان داده اولین و مهم ترین چیزی که بچه ها به آن احتیاج دارند نوازش، در آغوش دریافت و محبت است. پدر و مادرهایی که به اندازه کافی به فرزندشان محبت می نمایند بچه های مستقل تر و با اعتماد به نفس بالاتری خواهند داشت.

به صورت نوزادان نزدیک شوید، به چشم هایش نگاه کنید و با او با لحن بچه هاه حرف بزنید. پژوهش ها نشان داده نوزادان به حرف های بچه هاه والدین بیشتر واکنش نشان می دهند و سعی می نمایند آن ها را تقلید نمایند. این کار به مهارت های کلامی آن ها یاری می نماید.

جغجغه های رنگی، کوچک و سبک بارنگ های شاد می تواند توجه او را به صدا و حرکات جلب کند. ترکیب صدا و تصویر باعث می گردد بین حرکت ها و چیزی که می بیند ارتباط برقرار کند و این به رشد مغزی کودک یاری می نماید.

نوزادان به طور ناخودآگاه به موسیقی واکنش نشان می دهند. موسیقی های آرامش بخش و لالایی های آرام می توانند بچه ها را آرام و هوشیارتر نمایند.

  • سه ماهگی تا شش ماهگی کودک

نوزادان در این سن کم کم دستانشان را می شناسند. می توانید جغجغه ها را به دست خودشان بسپارید. از آویزهای تخت بهره ببرید. آویزهای موزیکال ترکیبی از رنگ ها و حرکت را برای بچه ها می سازند. گاهی آویز را پاییز بیاورید و اجازه دهید فرزندتان با دست عروسک ها را تکان دهد. کم کم می فهمد حرکت دستش به حرکت عروسک ها منجر می گردد.

یک تشک بازی رنگی می تواند انتخاب خوبی برای نوزادان در این سن باشد. می توانید بچه ها را روی شکم بخوابانید و یک توپ کوچک مقابلش نگه دارید وقتی توانست توپ را بگیرد تشویقش کنید. دست و پا زن بچه ها به آغاز سینه خیز رفتنشان یاری می نماید. علاوه بر این پژوهش ها نشان داده به افزایش اتصالات مغزی و تقویت مهارت های حرکتی او در آینده یاری می نماید.

  • شش ماهگی تا یک سالگی کودک

عروسک ها ازین سن پایشان به زندگی بچه ها باز می گردد. مهم نیست فرزند شما پسر باشد یا دختر اجازه دهید یک عروسک پارچه ای داشته باشد. عروسک را در دستان خودتان نگه دارید و به جای عروسک حرف بزنید. گاهی هم آن را به دست بچه ها بسپارید.

روروک در این سن به اسباب بازی محبوب بچه هاست. روروک به بچه ها یاری می نماید کنجکاوی شان را گسترش دهند. به صورت ایستاده محیط اطرافشان را تماشا نمایند، به جاهای مختلف خانه بروند و راه رفتن را تمرین نمایند.

ممکن است در حمام بردن بچه ها با چالش روبرو شوید. برخی بچه ها از حمام رفتن ترس دارند و تمام مدت منقبض و گریانند. اسباب بازی و عروسک های حمام به آن ها یاری می نماید خاطره خوبی از آب بازی و حمام داشته باشند. سعی کنید بازی های مخصوص حمام بسازید. سرگرمی هایی که فقط در حمام و وان کوچکشان می توان بازی کرد. یک حباب ساز کوچک، کتاب قصه پلاستیکی مخصوص حمام و نقاشی با کف روی بدنش می تواند راه های شما برای بهتر کردن حال کودکتان باشد.

  • یک سالگی تا دوسالگی کودک

بچه ها در این سن اولین قدم ها را برمی دارند و اولین وسیله بازی جذاب برای آن ها می تواند واکر باشد. وقتی بچه ها واکرهای بچه هاه را در دست می گیرند، انگار کسی همراهی آن ها را به عهده دارد. بچه ها از راه رفتن با واکرها لذت می برند و صدای غژغژ و حرکت چرخ های رنگی آن را دوست دارند.

گاهی با هم به کتاب فروشی بروید و اجازه دهید بچه ها خودشان کتاب هایشان را انتخاب نمایند. کتاب قصه های بچه هاه این روزها تنوع زیادی دارند. از کتاب های پارچه ای و موزیکال گرفته تا کتاب قصه های رنگی همراه عروسک و بازی. نباید فراموش کنید کتاب ها نقش مهمی در شکل گیری شخصیت آینده بچه ها دارند.

شب ها قبل خواب برای فرزندتان داستان بگویید. گاهی کتاب بخوانید و گاهی قصه های قدیمی تعریف کنید. هنگام تعریف کردن هر داستان صدای شخصیت ها را تقلید کنید. گاهی هم کتاب های شعر بچه هاه را برایش بخوانید و اجازه دهید آخر بیت ها را بگوید. این کار به حافظه و یادگیری کلامی بچه ها یاری می نماید. برای اطلاعات بیشتر می توانید تحقیقات اجرا شده در دانشگاه بوستون در این رابطه را مطالعه کنید.

  • دوسالگی تا سه سالگی کودک

توجه بچه ها کم کم به محیط و اتاق مخصوص خودشان بیشتر می گردد. استیکر و کاغذ دیواری اتاق کودک می تواند به او حس مالکیت بیشتری به اتاق بدهد. با هم استیکر ها را به دیوار اتاقش بچسبانید و نام رنگ ها را تمرین کنید.

بهتر است گاهی کنار هم بنشینید و با هم نقاشی کنید. کتاب های رنگ کردنی و مداد رنگی بخرید. یک برگه مقوایی عظیم به دیوار اتاقش بچسبانید و با رنگ انگشتی روی آن شکلک بکشید.

یک جورچین با قطعات عظیم به بچه ها یاری می نماید اشکال را یاد بگیرند. تحقیقات نشان داده که جورچین ها برای هماهنگی حرکات و حل کردن مسئله های کوچک توسط بچه ها مفید است. بازی جورچین را دو نفری یا سه نفری انجام دهید. تا فرآیند بازی گروهی را هم یاد بگیرد.

وسایل بازی آشپزخانه هم برای تمام بچه ها جالب است. در عین حال او نقش های پدر و مادری را در این بازی ها می آموزد. بچه ها را به بازی های دخترانه و پسرانه محدود نکنید. برای هر دو ماشین بازی و قوری و فنجان بخرید.

  • سه سالگی تا پنج سالگی کودک

لگو بهترین اسباب بازی برای بالا بردن هوش عملی و خلاقیت در بچه ها سه تا پنج ساله است. اجازه بدهید فرزندتان ساعت ها با لگوهایش وقت بگذراند و چیزهای عجیب بسازد. از او بخواهید داستان آدمک هایش را برایتان بگوید.

یک ذره بین می تواند به بچه ها یاری کند آرام و دقیق به اطرافشان توجه نمایند. پیشنهاد می کنیم با هم در پارک گل ها و حشرات را زیر ذره بین ببینید.

سه چرخه، موتور و ماشین شارژی بهترین خاطرات کودکی بیشتر بچه ها را می سازند. دقت کنید دوچرخه یا سه چرخه مناسبی بخرید که به اندازه کافی چالش برانگیز باشند. سوار شدن به دوچرخه عظیم تر برای بچه های کوچک یا سه چرخه وقتی همسالانشان سوار دوچرخه می شوند می تواند آن ها را سرخورده کند.

  • پنج سالگی تا هفت سالگی کودک

اگر به هوش موسیقی کودکتان فکر می کنید وقتش رسیده سازهای بچه هاه تهیه کنید. یک درام چوبی، بلز، سازدهنی و ارگ می تواند انتخاب خوبی برای یک آغاز هیجان انگیز باشد. بچه ها از اینکه موسیقی بسازند لذت می برند.

پازل و انواع ساختنی ها برای بچه ها چالش لازم برای حل یک معما را فراهم می نمایند. اجازه دهید پازل ها را خودشان بچینند و از شما برای حل آن یاری بخواهند. تکه های پازل را دست کودک بدهید و از او بخواهید خودش آن را در جای مناسبش بگذارد.

خمیر بازی و شن جادویی به پیشرفت مهارت انگشتان کودک و البته خلاقیت آن ها یاری می نماید. خمیرها می توانند هر شکلی داشته باشند، این یعنی بچه ها هر چیزی بخواهند می توانند بسازند و محدودیتی برای خلاقیت های آن ها نیست. خوب است برخی از اشکالی که فرزندتان می سازد نگه دارید. با این کار هم پیشرفتش را در سنین مختلف می بینید و هم احساس می نماید کار باارزشی انجام می دهد. علاوه بر این مجسمه2های او یادگاری خوبی از سال های کودکی اش خواهد بود.

منبع: setare.com
انتشار: 3 بهمن 1399 بروزرسانی: 3 بهمن 1399 گردآورنده: huli.ir شناسه مطلب: 1405

به "اسباب بازی هایی که هوش و خلاقیت کودک ما را افزایش می دهند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسباب بازی هایی که هوش و خلاقیت کودک ما را افزایش می دهند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید