مقایسه انواع عایق های معدنی

به گزارش هولی، یکی از مسائلی که امروزه در صنعت ساخت و ساز مورد توجه قرار می گیرد بهینه سازی مصرف انرژی ست. سازندگان، معماران و مهندسین ساختمانی تمام کوشش خود را می نمایند تا به میزان قابل توجهی میزان مصرف انرژی را کاهش دهند. عایق کاری ساختمان یکی از روش های مناسب برای جلوگیری از هدر رفت انرژی در نظر گرفته شده است و یاری بسیاری به گرم کردن خانه در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان می نماید. امروزه از عایق های حرارتی متنوعی مانند پشم سنگ، پشم شیشه و پشم سرباره در عایق کاری ساختمان استفاده می گردد. این موارد عایق معدنی بوده و نقش موثری در کاهش انرژی مصرفی ایفا می نمایند و استفاده از آنها باعث متعادل نگه داشتن دمای خانه در فصول مختلف می گردد. در این نوشته سعی شده به معرفی این دو عایق حرارتی، کاربرد آن ها در ساختمان سازی و تفاوت ها و شباهت های موجود پرداخته گردد. با ما همراه باشید.

مقایسه انواع عایق های معدنی

پشم سنگ

پشم سنگ نوعی عایق حرارتی ست که از الیاف معدنی تشکیل شده است. مواد اولیه فراوری نماینده پشم سنگ، سنگ بازالت است که در نتیجه فعالیت های آتشفشانی ایجاد می شود. عایق پشم سنگ نوعی عایق حرارتی و صوتی ست که برای عایق کاری مکان های مختلف از جمله نیروگاه ها، پالایشگاه ها، لوله های حجیم، ساختمان ها و صنایع مختلف کاربرد دارد. تحمل دمایی پشم سنگ تا دمای 750 درجه سانتی گراد می باشد و عایقی کند سوز است که در مجاورت آتش شعله ور نشده و یاریی به توسعه آتش سوزی نمی نماید. این عایق صوتی, حرارتی از انتقال سر و صدا نیز به داخل ساختمان جلوگیری میکند و آرامش را به ارمغان می آورد.

پشم شیشه

پشم شیشه نوعی عایق است که از ذوب نمودن شیشه و تبدیل آن به الیاف فراوری می شود. الیاف پشم شیشه به صورت پانلی یا رولی به بازار عرضه می شوند. این عایق از جمله قدیمی ترین عایق هاست که کاربردهای متفاوتی دارد و در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. عایق پشم شیشه برای عایق کاری دیوارها، سقف، مخازن، سوله ها، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، لوله های گرم، عایق بندی های حجیم و … کاربرد دارد. پشم شیشه با چگالی های متفاوت فراوری می شود و مقاومت آن در برابر حرارت و آتش بالا بوده و یاریی به انتشار آتش نمی نماید. علاوه بر آن این ماده وقتی در معرض آتش قرار می گیرد گاز سمی فراوری نمی نماید. پشم شیشه نه تنها نوعی عایق حرارتی می باشد بلکه به دلیل بافت الیافی خود عایق آکوستیک نیز محسوب می شود و از انتقال سر و صدا جلوگیری می نماید.

پشم سرباره

پشم سرباره از ذوب سرباره کوره های آهن فراوری می شود. برای فراوری این عایق، سرباره کوره طی فرایند هایی فیزیکی و شیمیایی، ذوب و الیاف سازی شده و نهایتا پشم سرباره فراوری می شود. استفاده از مواد سرباره به عنوان ضایعات کوره آهن از یک سو موجب بازیافت ضایعات شده و از طرفی دیگر هزینه فراوری عایق کاهش می یابد. پشم سرباره نیز عایقی معدنی است که در قسمت های مختلفی از ساختمان های مسکونی گرفته تا تاسیسات صنعتی و تجهیزات گاز و نفت و پتروشیمی به کار برده می شود.

ویژگی های پشم سنگ، پشم شیشه و پشم سرباره

  • پشم سنگ از سنگ بازالت که باقی مانده فعالیت های آتشفشانی ست فراوری می شود در حالی که پشم شیشه نوعی الیاف است که از ذوب کردن شیشه بدست می آید و پشم سرباره نیز از سرباره کوره های آهن فراوری می شود.
  • استفاده از پشم سنگ به عنوان عایق صوتی در ساختمان ها نسبت به پشم شیشه مقرون بصرفه تر است زیرا با هزینه کم می توان پشم سنگ را به تراکم بیشتر رساند.
  • برش پشم شیشه و کار کردن با این عایق راحت تر از کار با پشم سنگ می باشد.
  • عایق پشم سرباره ضریب انتقال حرارت بالاتری نسبت به پشم سنگ دارد و به همبن دلیل می توان گفت پشم سنگ عایق حرارتی مناسب تری می باشد.
  • عایق پشم سنگ نسبت به عایق پشم شیشه مقاومت بالاتری در برابر سر و صدا دارد و عایق صوتی قوی تری محسوب می شود.
  • مقاومت حرارتی هر سه عایق بالا می باشد اما به دلیل استفاده از سنگ بازالت در فراوری پشم سنگ، مقاومت آن در برابر آتش و حرارت بالاتر است.
  • تراکم پشم سنگ نسبت به پشم شیشه بالاتر است و به همین دلیل مقاومت گرمایی آن بالاتر است.
  • پشم شیشه، پشم سنگ و پشم سرباره هر سه جزء عایق معدنی بوده و دوستدار محیط زیست می باشند.
  • استفاده از سرباره کوره بلند در فراوری پشم سرباره منجر به بازیافت ضایعات ذوب آهن می شود، بنابراین هزینه های عایق کاری کاهش پیدا می نماید.
  • الیاف پشم شیشه سوزنی شکل هستند و در صورت استفاده از آنها باید از ماسک و دستکش استفاده نمود زیرا این الیاف باعث خراشیدگی پوست شده و اگر ذرات معلق وارد ریه شوند مسائل تنفسی ایجاد می نمایند اما پشم سنگ از جمله عایق هایی است که هیچ نوع حساسیت و آلرژی ایجاد نمی نماید و نصب آن احتیاج به تجهیزات خاصی ندارد.
  • پشم سنگ آب و رطوبت را جذب نکرده و محیطی مناسبی برای رشد قارچ و باکتری فراهم نمی نماید. در مقابل پشم شیشه رطوبت و بخار آب را جذب می نماید و مانع از رشد قارچ و باکتری نمی شود.

دلیل استفاده از عایق های معدنی کدام اند؟

عایق کاری ساختمان یکی از روش های مناسب برای جلوگیری از هدر رفت انرژی در نظر گرفته شده است و یاری بسیاری به گرم کردن خانه در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان می نماید. هم چنین استفاده از عایق صوتی از انتقال سر و صدا جلوگیری می نماید.

انواع عایق های معدنی کدام اند؟

پشم سنگ، پشم شیشه و پشم سرباره

هریک از عایق های معدنی چگونه فراوری می شوند؟

پشم سنگ از سنگ بازالت که باقی مانده فعالیت های آتشفشانی ست فراوری می شود در حالی که پشم شیشه نوعی الیاف است که از ذوب کردن شیشه بدست می آید و پشم سرباره نیز از سرباره کوره های آهن فراوری می شود.

قیمت انواع عایق معدنی چقدر است؟

برای اطلاع از قیمت عایق و عایق های معدنی کلیک کنید.

کدام یک از عایق های معدنی، عایق حرارتی بهتری است؟

مقاومت حرارتی هر سه عایق بالا می باشد اما به دلیل استفاده از سنگ بازالت در فراوری پشم سنگ، مقاومت آن در برابر آتش و حرارت بالاتر است.

منبع: ساختمانچی
انتشار: 13 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: huli.ir شناسه مطلب: 805

به "مقایسه انواع عایق های معدنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقایسه انواع عایق های معدنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید